Svečanom sednicom Skupštine opštine Mali Zvornik u subotu, 17. septembra, obeležen je Dan opštine Mali Zvornik, povodom 78. godišnjice oslobođenja teritorije opštine u Drugom svetskom ratu i 67. godišnjice osnivanja lokalne samouprave.
Nakon himne „Bože pravde“, koju je izveo poznati operski pevač i solista Radio televizije Srbije, Miloš Radović, sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine, Radovan Tadić, pozdravivši prisustne odbornike, sugrađane i goste, među kojima, izaslanicu predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Vericu Lazić, narodne poslanike, načelnika Mačvanskog upravnog okruga i generalnog sekretara Stalne konferencije gradova i opština.
Među gostima na svečanosti koje je Tadić pozdravio na početku zasedanja bili su i predsednici i predstavnici bratskih opština, ostalih opština i gradova, predstavnici Bezbednosno – informativne agencije, policije i vojske, odbornici, članovi Opštinskog veća, predsednici mesnih zajednica, direktori republičkih i opštinskih ustanova i preduzeća, predstavnici verskih zajednica, privrednici, novinari i snimatelji.
Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, čestitajući Dan opštine svim sugrađanima i kolegama.

U govoru koji je nakon toga održao naveo je najvažnije rezultate rada lokalne samouprave ostvarene između prošlog septembra i septembra tekuće godine i zahvalio rukovodstvu Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na svemu što čini za opštinu Mali Zvornik i njene građane u pogledu podrške razvoju ove lokalne zajednice.

„Živimo i radimo u vremenu u kojem u svetu dominiraju veoma složene društveno – političke prilike, koje se reflektuju i na našu zemlju, pri čemu su nepredvidivi izazovi deo svakodnevice.
Iako mudrom politikom našeg državnog rukovodstva još ovek odolevamo krizi i ne osećamo u velikoj meri posledice u ekonomiji izazvane ratnim sukobima, uslovi u kojima funkcionišemo opterećeni su neminovnim sve češćim poskupljenjima energenata i materijalnih dobara, kao i činjenicom da je štednja u svim oblastima i na svim nivoima neophodna i ključna za prevazilaženje teškog perioda u kojem smo se našli.
Tu je i stalna pretnja od potencijalnog novog rasplamsavanja pandemije zarazne bolesti Kovid – 19.
Uprkos svemu, u opštini Mali Zvornik beležimo dobre rezulatate u radu i danas smo ovde da, između ostalog, pokažemo šta smo sve vrednim radom za godinu dana uspeli da ostvarimo u našoj lokalnoj zajednici i šta nameravamo da uradimo u narednom periodu“ rekao je Jevtić i dodao: „Uspešno smo završili mnoštvo različitih projekata, poboljšali komunalnu infrastrukturu, izgradili nove objekte, nastavili obnovu vodovodne mreže, javne rasvete, puteva i omogućili nova zapošljavanja. Uradili smo mnogo, ali su velika ulaganja nešto što tek predstoji.

Lo

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas