Svečanom sednicom Skupštine opštine Mali Zvornik u subotu, 17. septembra, obeležen je Dan opštine Mali Zvornik, povodom 78. godišnjice oslobođenja teritorije opštine u Drugom svetskom ratu i 67. godišnjice osnivanja lokalne samouprave.
Nakon himne „Bože pravde“, koju je izveo poznati operski pevač i solista Radio televizije Srbije, Miloš Radović, sednicu je otvorio predsednik Skupštine opštine, Radovan Tadić, pozdravivši prisustne odbornike, sugrađane i goste, među kojima, izaslanicu predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Vericu Lazić, narodne poslanike, načelnika Mačvanskog upravnog okruga i generalnog sekretara Stalne konferencije gradova i opština.
Među gostima na svečanosti koje je Tadić pozdravio na početku zasedanja bili su i predsednici i predstavnici bratskih opština, ostalih opština i gradova, predstavnici Bezbednosno – informativne agencije, policije i vojske, odbornici, članovi Opštinskog veća, predsednici mesnih zajednica, direktori republičkih i opštinskih ustanova i preduzeća, predstavnici verskih zajednica, privrednici, novinari i snimatelji.
Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, čestitajući Dan opštine svim sugrađanima i kolegama.

U govoru koji je nakon toga održao naveo je najvažnije rezultate rada lokalne samouprave ostvarene između prošlog septembra i septembra tekuće godine i zahvalio rukovodstvu Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, na svemu što čini za opštinu Mali Zvornik i njene građane u pogledu podrške razvoju ove lokalne zajednice.

„Živimo i radimo u vremenu u kojem u svetu dominiraju veoma složene društveno – političke prilike, koje se reflektuju i na našu zemlju, pri čemu su nepredvidivi izazovi deo svakodnevice.
Iako mudrom politikom našeg državnog rukovodstva još ovek odolevamo krizi i ne osećamo u velikoj meri posledice u ekonomiji izazvane ratnim sukobima, uslovi u kojima funkcionišemo opterećeni su neminovnim sve češćim poskupljenjima energenata i materijalnih dobara, kao i činjenicom da je štednja u svim oblastima i na svim nivoima neophodna i ključna za prevazilaženje teškog perioda u kojem smo se našli.
Tu je i stalna pretnja od potencijalnog novog rasplamsavanja pandemije zarazne bolesti Kovid – 19.
Uprkos svemu, u opštini Mali Zvornik beležimo dobre rezulatate u radu i danas smo ovde da, između ostalog, pokažemo šta smo sve vrednim radom za godinu dana uspeli da ostvarimo u našoj lokalnoj zajednici i šta nameravamo da uradimo u narednom periodu“ rekao je Jevtić i dodao: „Uspešno smo završili mnoštvo različitih projekata, poboljšali komunalnu infrastrukturu, izgradili nove objekte, nastavili obnovu vodovodne mreže, javne rasvete, puteva i omogućili nova zapošljavanja. Uradili smo mnogo, ali su velika ulaganja nešto što tek predstoji.

Lo

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas