Obavljena nova dezinfekcija javnih površina u Malom Zvorniku

U mesnim zajednicama Centar i Donje Naselje u Malom Zvorniku u petak, 26. marta, obavljena je nova dezinfekcija ulica i drugih javnih površina.

Dezinfekciju su obavili radnici Javnog komunalnog preduzeća „Drina“, u skladu sa preporukom opštinskog Štaba za vanredne situacije i merama protiv epidemije zarazne bolesti Kovid-19.

Tretirane su površine na kojima se kreće veliki broj ljudi, a korišćen je rastvor 0,5 % Pinosteril 200, tečno dezinfekciono sredstvo na bazi persirćetne kiseline.

JKP „Drina“ zaduženo je za dezinfekciju javnog prostora i javnih površina na području malozvorničke opštine i u narednom periodu često će vršiti pranje i dezinfekciju ulica, kako bi se smanjilo prenošenje virusa Korona.

Prema preporuci Štaba za vanredne situacije opštine Mali Zvornik, pojačano sprovođenje mera dezinfekcije obavezno je u svim institucijama i javnim ustanovama u opštini, Opštinskoj upravi opštine Mali Zvornik i ostalim državnim organima i organima lokalne samouprave, preduzećima, uslužnim radnjama, ustanovama i organizacijama, a navedeni subjekti dužni su da samostalno organizuju dezinfekciju prostora i površina unutar svojih objekata.

Takođe, obavezna je i česta dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.

PREUZMITE BESPLATNO ANDROID APLIKACIJU INFOLO

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas