Novo dečije igralište „Veselo dvorište“ u Loznici (video+foto)

Na teritoriji grada Loznice završena je izgradnja i šestog tipskog dečijeg igrališta.

Niklo je za kratko vreme, na lokalitetu K zgrada sa zapadne strane. Tom blokovskom delu gravitiraju i domaćinstva iz zgrada u Karađorđevoj i ulici Žikice Jovanovića.

Oprema za najmlađe dečije igralište i sve komponente su projektovane i izrađene prema standardima koji ispunjavaju sve norme iz Pravilnika o bezbednosti za decu, jer se na tom prostoru od 150 kvadrata može odvijati neometana igra starosnih grupa dece predškolskog i školskog uzrasta.

Oprema se bazira na jednoj multifunkcionalnoj igraonici, tri ljuljaške od kojih je jedna prilagođena deci sa posebnim potrebama, dve klackalice i jednom njihalicom.

Igralište će biti ograđeno, kao što je planirano u projektnom zadatku i na njemu će se nalaziti livene gumene podloge debljine pet centimetara. U njega se ne mogu uvoditi kućni ljubimci a prostor oko igrališta tek treba da se ozeleni i postave klupe za roditelje dece.

Nijedan deo grada Loznice, kada je reč o investicijama nije zanemaren, kažu u Gradskoj upravi. Sve što se gradi mora biti na vrhunskom nivou, posebno u ovim izazovnim vremenima, navodi se u saopštenju iz kabineta gradonačelnika.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas