NEVEROVATNA PLJAČKA U KRUPNJU Radnik obezbeđenja skinuo 731.000

Radnik obezbeđenja Goran Marković (25), koji je u filijali Poštanske štedionice u Krupnju povremeno radio za šalterom, skinuo je sa računa klijenata banke 731.400 dinara! Među oštećenima brojni poznati sportisti!
Kako je za Informer ispričala Biljana Mijailović (44), bivša šefica ove ekspoziture, njegove žrtve uglavnom su bili poznati sportisti! Tu su bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Žigić, vaterpolisti Aleksandar Ćirić i Slobodan Soro, odbojkaš Marko Podraščanin, kao i košarkaš Marko Pešić iz Čačka zahvaljujući kome je Marković i “pao”!
– Godinama je povremeno radio kao šalterski službenik, a njegove “žrtve” bili su uglavnom poznati sportisti koji su na računu imali veće svote novca. Uglavnom je skidao od 500 do 1.500 dinara kako ga ne bi otkrili, i to klijentima iz svih gradova Srbije, samo ne iz Krupnja – priča Mijailovićeva.
Prevara je otkrivena 27. decembra 2015, kada je slučajno utvrđeno da je košarkašu Marku Pešiću iz Čačka skinuto 29.000 dinara sa računa, što je bila najveća pojedinačna suma.

– Tada me je pozvao kolega iz Čačka i rekao da je košarkašu Marku Pešiću iz tog grada neko iz moje filijale skinuo 29.000 dinara sa računa – kaže ona.

Ipak, priča Mijailovićeva, nikome nije palo na pamet da Marković stoji iza cele priče.

– Novac je skidao kada su najveće gužve u banci kako niko ne bi primetio. Ukupno je ukrao 731.400 dinara – priča naša sagovornica.

Prema njenom objašnjenju, Marković je ukucavao imena poznatih sportista, a kada mu sistem izbaci neko zvučno ime, on bi sa tog računa skidao po nekoliko stotina dinara.

Marković: Nisam samo ja krao!
Goran Marković nam je u telefonskom razgovoru priznao da jeste krao novac, ali da nije jedini.
– Pitajte Biljanu šta je ona sve radila. Na kraju sam ja jedini postao krivac – rekao je Marković odbivši da se slika za novine……

 

Izvor INFORMER.RS foto ilustracija Profimedia

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas