Do nedelje hladno uz obilne padavine, na planinama sneg

design-studio-500x1000-banerU protekla 24 sata rekordna količina padavina zabeležena je u Vranju, gde je palo čak 70 mm kiše po m2, zatim u Leskovcu 68 mm/m2, Nišu 39 mm/m2, Dimitrovgradu 37 mm/m2 i Loznici 27 mm/m2

cool-caffeSrbija se još nalazi pod uticajem niskog vazdušnog pritiska, odnosno ciklona, tako da se obilne padavine očekuju tokom prepodneva. Prognozirano je da će do kraja dana u južnim i jugoistočnim predelima pasti još oko 20 do 30 mm novih padavina.

Ciklon će u toku dana, postepeno da slabi i premeštaće se istočno od Srbije. Upravo zbog toga, padavine će biti sve slabijeg inteziteta, do kraja dana očekuje se njihov prestanak u celoj zemlji.

Noć pred nama, zatim biće suva.

Padavine se ne očekuju do sutra, kada će se novi ciklon sa juga Italije, ponovo prebližiti našoj zemlji Prognozirano je da će padati kiša a u višim predelima će padati sneg u kasnim prepodnevnim satima.

suncana-reka-banerOsim u planinskim predelima, do formiranje snežnog pokrivača doćiće i u nižim predelima. Tačnije snežna granica supustiće se na 500-600 m nadmorske visine.

Što se temperature tiče, naša zemlja narednih dana biće pod uticajem hladne vazdušne mase sa severa Evrope, tako da će temeparatura biti malo ispod višegodišnjeg proseka za drugu dekadu novembra.

Minimalna temperatura kretaće se u intervalu od 2 do 4 stepena a maksimalna neće prelaziti 10 stepeni, sve do nedelje, kada nas očekuje blagi porast temperature i kraći predah od padavina.

Dakle, do kraja nedelje očekuju nas vrlo česta naoblačenja sa kišom, na planinom i sa snegom.

 

djerdan-2017-docek-960x444

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas