Nastavlja se prvenstvo u Opštinskoj ligi, potpisi predati za Vanrednu skupštinu

Rok za održavanje vanredne Skupštine Fudbalskog saveza grada Loznice (FSGL) teče od danas, pošto su klubovi koji je zahtevaju ponovo predali zahtev, nakon što su to već jednom uradili u sredu. Kako kažu u Konferenciji Opštinske lige, prvi zahtev je bio punovažan, ali je iz FSL traženo da potpisnici dođu i identifikuju se, što je danas i učinjeno pa je rok od 30 dana za odžavanje Skupštine počeo da teče.

Zahtev za sazivanje vanredne Skupštine Fudbalskog saveza grada Loznice potpisali su predstavnici 16 klubova. U njemu stoji da se zahteva hitno sazivanje vanredne Skupštine zbog nezadovoljstva klubova radom saveza.

– Konkretni razlozi za ovakav zahtev leže u netransparentnom i selektivnom odnosu prema klubovima i finansijskim tokovima u okviru Saveza. Smatramo da je krajnje vreme da se lični interesi ostave po strani i da se uvede red i transparentnost u rad Saveza, a za to su potrebni novi ljudi i nova kadrovska rešenja – stoji u zahtevu.

Predložen je i dnevni red vanredne Skupštine FSGL u kojem kao treća tačka stoji verifikacija mandata novih delegata klubova, a kao četvrta glasanje za smenu predsednika FSGL.

Kako je postupak za sazivanje Skupštine pokrenut, Konferencija Opštinske lige odlučila je da prekine bojkot prvenstva i da ovog vikenda drugo kolo bude odigrano po novom rasporedu u kojem ekipe, koje su po prvobitno objavljenom bile slobodne, za protivnika imaju FK Stolice iz Krupnja. Tako će Opštinska liga ove sezone brojati 14 klubova.

Neodigrane utakmice prvog, bojkotovanog, kola biće odigrane naknadno, a proteklog vikenda igrali su samo Paskovac i Krajišnici.

Izvor Loznicke Novosti

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas