Naprednjake napustila tri odbornika

Na poslednjoj sednici Skupštine Loznice, odbornici SNS, Ivan Borovčanin, Radoje Andrić i Mihailo Baštović, napustili su odborničku grupu te stranke.

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Loznica, odbornici Srpske napredne stranke, Ivan Borovčanin, Radoje Andrić i Mihailo Baštović, napustili su odborničku grupu te stranke i obavestili lokalni parlament da će, ubuduće, delovati kao samostalni odbornici.

Ivan Borovčanin je, nešto ranije, obavestio skupštinsko rukovodstvo da je podneo neopozivu ostavku na mestu šefa odborničke grupe SNS. Pre njega, ostakvu na to mesto, podneo je Radoje Andrić. Sva trojica odbornika, međutim, nisu napustili SNS. Naprotiv.

Radoje Andrić, jedan od odbornika koji su napustili OG SNS, kaže za“Novosti”:

– I kad bi me isterali, ostao bih veran SNS, njenom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a druga je stvar što se ne slažem s politikom koju vodi rukovodstvo GO SNS u Loznici. Mandate ćemo, naravno, zadržati.

Andrić, koji je jedan od osnivača SNS u Loznici, kaže da je, „u poslednjih pola godine troje šefova odborničke grupe podnelo ostavke, a da o tome GO SNS nije raspravljao“. Pre njega i Borovčanina, ističe on, to je učinila Ranka Živanović, koja je, međutim, ostala u OG SNS.

OG SNS sada ima 10 odbornika, među kojima je i Miroslava Mira Pejica, donedavno jedan od najistaknutijih funcionera G-17 Plus u ovom delu Srbije, koja je odbornički mandat dobila kao kandidat sa liste URS, koja je pristupila SNS.

– U Srbiji, rekao bih, ništa novo jer je trgovina odborničkim i poslaničkim mandatima postala neka vrsta najjače monete – kaže dr Jezdimir Vučetić, predsednik GO SNS u Loznici. – Nema nikakve veze „s neslaganjem s politikom lokalnog GO SNS, već, se radi o neostavrenim ličnim planovima, ali, kako je rekao i naš predsednik Aleksandar Vučić, više puta, interesi Srbije i naroda su ispred svakog interesa, i svako ko smatra da njegove želje moraju da budu ispred, treba da zna na koji je put krenuo.

Opširnije na NOVOSTI.RS

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas