Najveći bilijar klub na Balkanu u Loznici (foto)

Bilijar je prvi sport u kojem je odigrano Svetsko prvenstvo, sport koji su igrali Tesla i Njegoš, sport u kojem je uživao Mocart, i sport koji će u narednom period biti dostupan svim ljubiteljima ovog sporta u Loznici i okolini.

U poslovnoj zgradi Stim Import u Loznici otvoren je bilijar klub “Balkanik“, četvrti najveći bilijar klub na svetu i najveći na Balkanu. U savremeno i moderno opremljenom prostoru na 1.200 km2 nalazi se 28 profesionalnih bilijar stolova, kafić i uskoro i restoran, gde će svi koji vole i igraju ovaj sport, i oni koji to žele da nauče, imati odlićne uslove za igru i uživanje u svim pogodnostima koje ovakav objekat pruža.

U toku je i akcija prezentacije i popularizacije ovog sporta u lozničkim školama, a u planu je održavanje po dvanaest treninga svakog meseca sa licenciranim trenerima po popularnoj ceni od 1.200 dinara. Ovaj projekat je podržan od strane Bilijar asocijacije Srbije, i svakako će doprineti daljoj afirmaciji bilijara na ovim prostorima.

Srbija već ima dva evropska prvaka u ovom sportu. Lazar Kostić prvak je Evrope u konkurenciji do 17 godina, a Aleksa Pecelj najbolji je za takmičare do 23 godine. Idealni uslovi u bilijar klubu“Balkanik“ u Loznici garant su da će u narednom periodu iz Loznice, Krupnja i okolnih mesta biti novih prvaka Evrope u bilijaru, a sasvim siguirno ni titula prvaka sveta u ovom sportu nije daleko.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas