Grad Loznica i Kancelarija za mlade Loznica u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja,organizovali su tribinu u okviru kampanje „Na maturu bez automobila“. Predavanje se održalo u sportskoj hali Lagator za učenike završnih razreda srednjih škola. Predavači su bili Miloš Milekić i Milan Srdić, koji je podelio svoju ličnu priču o tome kako je mladalački polet i nepoštovanje propisa u saobraćaju promenilo njegov život. Milan je kao srednjoškolac igrao fudbal za tim reprezentacije. Imao je velike ambicije i mnogo snova. Osim fudbala, velika ljubav bila su mu motori. Prvi motor sa zaštitnom opremom dobio je sa 18 godina. Kako navodi u svojoj priči, oprema ga nije zanimala, mislio da je da kaciga služi samo da ne bi platio kaznu,
ali ni to ga nije sprečilo da svakodnevno motor vozi bez ikakve zaštite i bez poštovanja propisa. Jedino što je Milana zanimalo jeste da razvije što veću brzinu. Sve do kobne nesreće koja je njegov život promenila iz korena.
Milan Srdić, završio je Fakultet tehničkih nauka, smer bezbednost saobraćaja. Danas, njegova misija je da probudi svest mladih ljudi o ponašanju u saobraćaju, kako ne bi više ni jedna osoba izgubila život. Govori po svim gradovima u Srbiji, i kroz lično iskustvo priča o onome što ne treba da se desi nikome. O važnosti prevencije i poštovanju propisa čiji cilj nije kažnjavanje, već spašavanje života na drumovima.

Ove godine, grad Loznica organizuje besplatnu proslavu mature za završne razrede srednjih škola, a tribina „Na maturu bez automobila“ skreće pažnju na to da najlepši događaj koji maturantima predstoji treba da proslave na najbolji mogući način, ali pre svega da je na prvom mestu bezbednost.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas