U Muzeju Jadra u Loznici svečano je otvoren rekonstruisani deo Stalne postavke.
Prema rečima mr Snežane Nešković Simić, direktorke CK „Vuk Karadžić“, reč je od projektu koji je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije na konkursu u oblasti kulturno nasleđa za 2022. godinu.

– Ovim se, još jednom, potvrđuje da su odgovorni i kompententni ljudi u državi prepoznali u nama verne, savesne, odgovorne i stručne ljude za čuvanje naše kulturne i nacionalne baštine – kaže naša sagovornica. – Sadržaji u našim muzejima su, ne samo dragoceni, već i zanimljivi, ali su potrebne kontinuirane izmene, poboljšanje njihove „pozicije“ i na tome stalno radimo, uz svesrdnu pomoć države i grada. Naši sadržaji u Loznici, Tršiću, Banji Koviljači, Tekerišu, na Gučevu, u Tronoši, Dragincu i drugim mestima su, poslednjih godina, u doslovnom smislu, vrhunski uređeni.
Goran Vilić, istoričar i upravnik muzeja, rekao je da pored eksponata, slika i fotografija, koje su do sada bile izložene, jedna trećina muzejskog prostora je u potpuno novom ruhu a poseban prostor dobili su Vuk Karadžić, prota Ignjat Vasić, Jovan Cvijić i Momčilo Gavrić.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas