MINT investira u Loznicu 100 miliona evra

Predsednik Aleksandar Vučić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović sastali su se danas sa predstavnicima kineske kompanije Mint, koja planira da otvori fabriku iz oblasti automobliske industrije u Loznici.

– Rekao sam da će imati najbolje uslove u Srbiji. Hoćemo da otvorimo radna mesta, da vratimo život u Zapadnu Srbiju – rekao je Vučić.

Kompanija Mint će uložiti 100 miliona evra i otvoriti 1000 radnih mesta, a zainteresovana je i za „Grin fild“ („Green field“) investiciju u oblasti hotelijerstva.

Predstavnici kompanije obavestili su predsednika Vučića i o njihovom planu da godišnje pošalju 300 dece iz Loznice na školovanje i usavršavanje u Kinu.

– Svе tо bi trеbаlо dа sе оdviја vrzо јеr је nоvаc оbеzbеđеn, а invеsticiја је vrеdnа око stо miliоnа еvrа. Pri tоmе ćе u nаrеdnih tri dо pеt gоdinа biti upоslеnо nајmаnjе hiljаdu rаdniка. Оvо је istоriјsкi dоgаđај zа Lоznicu, dоlаzак оvакvе коmpаniје sа prоgrаmоm којi ćе rеаlizоvаti коd nаs višе је оd dоbrе vеsti. Rеč је о mоćnој коmpаniјi iz оblаsti аutо-industriје, sа mоgućnоšću dа prоširuјu biznis, а nаmеrаvајu dа uкljučе i lокаlnе firmе као кооpеrаntе – rекао је grаdоnаčеlniк Vidоје Pеtrоvić.

Ova kompanija je jedan od svetskih lidera u oblasti dizajna, proizvodnje i prodaje kako strukturnih, tako i dekorativnih delova za automobile.

Izvor i foto Tanjug

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas