Milanovo telo, posle 2 meseca u Parizu, stiže u Loznicu: Jedan čovek je vratio veru

Telo Milana B., Srbina koji je boravio u Francuskoj, gde je preminuo pre dva meseca, biće danas prebačeno u Srbiju, i to sve zahvaljujući vlasniku pogrebnog preduzeća koji je želeo da ostane anoniman, objavljeno je na Fejsbuk grupi Svi Srbi u Parizu.
Pre desetak dana smo objavili vest koju su preneli svi veći srpski mediji o nesrećnom Milanu B. iz Pariza čije je telo posle njegove smrti ležalo dva meseca u mrtvačnici u Parizu. Posle našeg teksta i apela za pomoć, zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, telo Milana B. će biti sahranjeno u Srbiji. Ovim pokazujemo koliko smo zajedno jaki kada se složimo i koliko imate poverenja u naše udruženje i ovaj sajt – navode Svi Srbi u Parizu (ssup.fr).

Naime, posle smrti, telo je ostalo u mrtvačnici jer Milan B. nije imao nikoga od bliže familije. Njegova sestra koja živi u Srbiji nije imala novac da dođe u Pariz i završi potrebnu administrativnu proceduru kako bi telo bilo prebačeno i sahranjeno u Srbiji. Za tako nešto joj je trebalo oko 5000 evra koje ona nije imala.
Onda se desio potpuni obrt. Pošto je pročitao vest na našem sajtu, vlasnik pogrebnog preduzeća iz Pariza koji prevozi pokojnike iz Francuske u Srbiju, takođe je ponudio svoju pomoć. On je želeo da ga ispoštujemo i ne objavimo ni njegove inicijale jer ne želi ovakav vid reklame. Stupio je u kontakt sa sestrom pokojnog Milana B. koja mu je dala punomoćje da preuzme telo iz mrtvačnice. Zatim je on pomoću punomoćja uzeo pasoš pokojnika iz policije. Posle toga je otišao u mrtvačnicu i uspeo da završi svu potrebnu administrativnu proceduru da bi preuzeo telo pokojnika. Novac za sve te administrativne takse su skupili prijatelji pokojnog Milana B – navodi se u tekstu Udruženja Svi Srbi u Parizu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas