Mihajlović: Projekat Jadar put ka održivom razvoju, zaštita životne sredine tema broj jedan (video)

Ministarka rudarstva i energetike danas je u Loznici izjavila da je projekat Jadar put ka održivom razvoju i poručila da je zaštita životne sredine tema broj jedan, pa tek onda novac i razvoj koji taj projekat donosi, saopštilo je Ministarstvo.

„Ništa se neće uraditi ukoliko se ne ispoštuju svaka odluka i procedura u oblasti zaštite životne sredine i dok se ne izradi studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Poruka građanima Loznice i cele Srbije je da nećemo napraviti nijedan korak dok se ne ispitaju svi standardi“, istakla je Zorana Mihajlović.

Ona je rekla da tim projektom Srbija postaje jedna od vodećih zemalja za proizvodnju baterija neophodnih za električne automobile, jer je 10 odsto svih svetskih rezervi litijuma u ovom kraju, dodavši da je to i korak ka zelenom održivom razvoju.

Ministarka rudarstva i energetike  je najaviila da će biti foormiran tiim od predstavnika Ministarstva i lokalne samouprave, koji će dnevno razmatrati sva pitanja u vezi sa ovim projektom, s ciljem da se građani istinito obaveštavaju o svemu i spreči širenje neistina i poluistina.

Zorana Mihajlović je navela da je na sastanku sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem i načelnikom Mačvanskog okruga Vladanom Krasavcem razgovarala i o odnosima Srbijagasa i toplane u Loznici i da to pitanje  mora biti rešeno u narednih nekoliko dana jer grad ne sme da trpi zbog starih dugova Viskoze.

„Svi mi smo apsolutno posvećeni unapređenju privredne aktivnosti u Loznici i čitavoj Srbiji. Uvek ćemo na prvo mesto staviti zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje ljudi .Ne postoji nijedno pitanje na koje nismo spremni da odgovorilo i da tražimo najbolja rešenja. Ovaj projekat važan je za celo Podrinje i za našu državu“, istakao je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas