Martinović: Nastavljamo saradnju sa politikom pomoći i razvoja Srbije

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović potpisao je ugovore o dodeli sredstava iz Fonda za međuopštinsku saradnju.

Ugovori su potpisani sa predstavnicima gradova Beograd, Niš, Loznica i Leskovac i opština Ruma i Šid, kao vodećih partnerana projektima.

Svečano potpisivanje ugovora, kome su prisustvovali gradonačelnik Loznice VidojePetrović i šef Odeljenja za demokratsko upravljanje Švajcarske kancelarije za saradnju Melina Papageorgiu Tripolini, održano je u Naučno-obrazovnom kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću, kod Loznice.

Obraćajući se prisutnima, Martinović je istakao da su ugovori potpisani sa šest jedinica lokalnih samouprava kao nosiocima projekata, pri čemu su u svakom od ovih projekata još određeni broj jedinica lokalne samouprave i to iz različitih delova Republike, od Vojvodine, preko Podrinja, Beograda, Novog Sada, Niša, do Gadžinog Hana.

„Nastavljamo sa jednom politikom pomoći i razvoja cele Republike Srbije i svih jedinica lokalne samouprave. Današnji događaj pokazuje da je moguća veoma uspešna saradnja, sa jedne strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, odnosno Vlade Republike Srbije, naših prijatelja iz Švajcarske kancelarije za razvoj, odnosno Švajcarske Vlade, i naših kolega iz različitih jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji“, rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, to pokazuje da sinergija i zajednički rad države, naših međunarodnih partnera i jedinica lokalne samouprave može da bude itekako na koristsvih građana u lokalnim samoupravama sa kojima smo danas potpisali ugovore.

„Mi ćemo sa ovom praksom da nastavimo i dalje i potrudićemo se da na ovaj način pomognemo i drugim jedinicama lokalne samouprave zato što je politika i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, koji danas u Novom Sadu otvara drugi pogon Kontinentala, i politika Vlade Republike Srbije, samim tim i politika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da ulažemo i pomažemo svim delovima Srbije i svim građanima Republike Srbije bez obzira gde žive, od Subotice do Vranja, od Loznice do Negotina, i bez obzira na to a da li dolaze iz sredina koje su etnički homogene ili etnički mešovite“, istakao je Martinović.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas