MANIFESTACIJA “SVET ŽENA” OD 17. DO 30. MARTA

Manifestacija “Svet žena”, čiji je domaćin Centar za kulturu “Vuk Karadžić” u Loznici, obeležava se višednevnim programom posvećenom stvaralaštvu žena i njihovom mestu u društvu. Manifestacija počinje 17. marta, u 20 časova, u Vukovom domu kulture, predstavom “Volvo kamioni”.

Predstavu izvode glumci “Ateljea 212” Gorica Popović, Vladislav Mihailović, Mladen Andrejević i Miloš Klanšček.

U petak, 18. marta, u Galeriji “Mića Popović i Vera Božičković Popović” biće prikazan dokumentarni film o životu naše najčuvenije kompozitorke Ljubice Marić pod nazivom “Ti moje čudno ja”.

U istoimenoj galeriji, u ponedeljak, 21. marta, u 19 sati, biće otvorena izložba slika magistarke slikarstva Aleksandre Šaranović.

U Muzeju Jadra, 21. marta, u 18 sati, predstaviće se Biblioteka grada Beograda i Institut za književnost i umetnost izložbom “U sobi sopstvenih portreta” autorki Stanislave Barać i Olge Krasić Marijanović.

Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu “Snaga i kreativnost žene u poslovanju” biće održana od 24. do 26. marta.

U Galeriji “Mića Popović” 25. marta, u 19 sati, predstaviće se svojim stvaralaštvom književnica Milena Marković.

Manifestacija će se završiti 30. marta, u 20 sati, u Vukovom domu kulture monodramom o životu Nadežde Petrović koju izvodi Biljana Đurović.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas