Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica će i ove godine učestvovati u manifestaciji „Muzeji za 10“. Tema ovogodišnje manifestacije – MOĆ MUZEJA #mocmuzeja, treba da ukaže na to da muzeji imaju moć da transformišu svet, jer su fantastična mesta novih otkrića koja podučavaju o prošlosti i sadašnjosti i inspirišu nas na nove ideje. Manifestacija će biti održana od 14. do 20. maja 2022. godine. Povodom ove manifestacije Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica priredio je sledeće programe: izložbu „Priča o vinu“ i izložbu knjiga Dušice Savić Bengijat.
Izložbom „Priča o vinu“ biće predstavljen istorijski razvoj gajenja vinove loze. Ova izložba će biti postavljena u Muzeju Jadra. U Muzeju jezika i pisma u Tršiću izložene su knjige arheološkinje, slikarke i književnice Dušice Savić Bengijat. Autorka pomenutih knjiga stvara svoje knjige jer pored pisanja, ona ilustruje i dizajnira iste. Za vreme trajanja manifestacije „Muzeji za 10“ posetioci će biti u mogućnosti da pogledaju izložbene postavke u Centru za kulturu „Vuk Karadžić“ Loznica koje se nalaze u znamenitom mestu Tršić, Muzeju Jadra, Stalnoj postavci slika Miće Popovića i Vere Božičković Popović i znamenitom mestu Tekeriš.
U okviru manifestacije „Muzeji za 10“ biće obeležena i 18. Evropska Noć muzeja, 14. maja 2022. godine. Tog dana će pored navedenih programa, u Muzeju Jadra biti predstavljeni proizvodi poznatih vinarija iz Srbije i regiona.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas