Mali Zvornik: Veslači međunarodne regate uručili donaciju PU „Crvenkapa“

Učesnici XVI Drinsko-Savske međunarodne turističko sportsko-rekreativne kajak, kanu regate Memorijal „Vitomir Dizdarević – Admiral Kuk“, koja se ove godine održava od 02. do 09. maja na deonici od Ustiprače do Sremske Mitrovice u dužini od preko 350 kilometara, boravili su i u Malom Zvorniku. Ove godine je prijavljeno oko 100 kajakaša, gde su pored naših učestvovali i kajakaši iz Nemačke, Slovačke Austrije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske, Bugarske i Makedonije.

Boravak u našoj opštini su iskoristili za obilazak podzemnog grada Karađorđevića i ’’Prvenca na Drini“, hidroelektrane „Zvornik“.

Sada već tradicionalno, predstavnici učesnika regate su zajedno sa rukovodstvom opštine Mali Zvornik posetili i predškolsku ustanovu „Crvenkapa“ gde su uručili pozdrave u ime kolega, deci poklonili prigodne bedževe a ustanovi novčanu donaciju u ime Udruženja kajakaških i kanu klubova podunavskih zemalja (TID).

U znak zahvalnosti i kao podsetnik na današnji susret, deca iz vrtića „Crvenkapa“, su udruženju TID poklonila slike, koje su lično slikali u okviru jedne od ekoloških akcija.

Oko 10 časova regata je nastavila prema Crnoj Bari. Ova etapa je i najduža na ovoj regati i iznosi oko 70 kilometara.

Ove godine regata završava svoju plovidbu na levoj obali reke Save u Sremskoj Mitrovici. Domaćini će učesnike povesti u “Carsku palatu“, muzej i arheološke iskopine Sirmijuma, gde je rođeno sedam Rimskih imperatora. Posetiće i rezervat prirode “Zasavica“.

Udruženje srpskih veslača TID je civilna nevladina i neprofitna organizacija građana osnovana 2000. godine sa ciljem da okupi ljude koji vole prirodu, sport, rekreaciju i veslanje i organizuje aktivnosti koje imaju za cilj očuvanje i zaštitu životne sredine. Gostima iz inostranstva predstavljaju kulturu, istoriju, tradiciju, etnologiju i ekologiju predela kroz koje prolaze i zemlje u kojoj živimo, u nameri da poprave negativnu medijsku sliku o Srbiji.

Program zasnovan na razvoju teritorije, koji pokriva 8 od 10 opština uključenih u regatu, sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj ili SWG RRD, međunarodna međuvladina organizacija čije članice su ministarstva poljoprivrede iz zemalja jugoistočne Evrope, a finansira ga Evropska unija.

Urednik: Dalibor Krstić
Izvori: Kajak klub “Srpski veslači“/ http://058.ba/  http://www.malizvornik.rs/
Foto: Boris Katić

PU Crvenkapa


stihl-baner-2

 

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas