MALI ZVORNIK Saučešće vernicima i sveštenstvu SPC povodom smrti episkopa šabačkog gospodina Lavrentija

Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, u ime rukovodstva opštine i svoje ime izrazio je saučešće vernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC), sveštenstvu i monaštvu povodom smrti episkopa šabačkog gospodina Lavrentija, koji se upokojio u nedelju, 23. januara, u 87. godini života.

„Vest o smrti episkopa Lavrentija zatekla nas je i veoma rastužila. Za opštinu Mali Zvornik i njene građane, kao i za čitavu Eparhiju šabačku i verni narod, odlazak episkopa je nenadoknadiv gubitak. Pamtićemo ga po mnogim dobrim delima i mudrim poukama kojima nas je darivao i kroz koje će zauvek živeti među nama“, napisao je Jevtić, istakavši da je episkop Lavrentije učinio mnogo za izgradnju i obnovu verskih objekata u opštini Mali Zvornik i bio duhovni otac i vodič vernicima sa obe obale reke Drine.

„Neka mu je večna slava i hvala za sve što je tokom života učinio za nas“, naveo je predsednik opštine Mali Zvornik u poruci saučešća vernicima i sveštenstvu SPC, povodom smrti episkopa šabačkog gospodina Lavrentija.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas