MALI ZVORNIK Roditeljima beba rođenih u junu uručeni poklon paketi i novčani iznos od 100.000 dinara

Za roditelje 7 dece rođene u junu 2022. godine na području opštine Mali Zvornik u sredu, 17. avgusta, upriličen je prijem u sali Skupštine opštine, na kojem su im uručeni poklon paketi za bebe i roditeljski dodatak u iznosu od 100.000 dinara.
Pomoć roditeljima predao je zamenik predsednika opštine, Milisav Despotović, koji im je ovom prilikom u ime rukovodstva lokalne samouprave i u svoje ime čestitao na prinovi i poželeo da se u opštini Mali Zvornik rađa više dece.
On je naveo da paketi sadrže stvari neophodne za bebe neposredno nakon rođenja i da, uz roditeljski dodatak, predstavljaju vid pažnje i podrške lokalne samouprave za bezbrižnije prevazilaženje izazova u prvim danima roditeljstva.
Navedeni vid pomoći porodicama predviđen je odlukom Skupštine opštine za svako novorođenče u opštini Mali Zvornik u tekućoj godini, bez obzira na redosled rođenja.
Despotović je podsetio da je, osim podrške opštine, majkama na raspolaganju i značajna novčana pomoć i podrška koju pruža Republika Srbija.
Država je u tekućoj godini uvela niz mera podrške za porodilje, koje, osim novčanog iznosa, u devastiranim opštinama, gde spada i Mali Zvornik, uključuju i finansiranje do 50 posto vrednosti pri kupovini kuće ili stana.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas