MALI ZVORNIK Počele pripreme za učešće malozvorničkih osnovaca na Sportskim igrama mladih

Učenici svih 5 osnovnih škola sa područja opštine Mali Zvornik učestvovaće na Sportskim igrama mladih u Srbiji 2024. godine.
U novoj sezoni, koja je zvanično otvorena pre nekoliko dana u Beogradu, malozvornički osnovci takmičiće se u 6 sportskih disciplina.
Prema rečima koordinatora ove manifestacije u Malom Zvorniku, Igora Petkovića, počele su pripreme za organizaciju kvalifikacionih takmičenja po školama i glavnog događaja na nivou opštine, čija realizacija je predviđena u maju tekuće godine.
On je naveo da će se učenici takmičiti ekipno u 5 disciplina, među kojima su: „Mali fudbal“ – u muškoj konkurenciji, „Koka Kola kup“ – za devojčice i za dečake, „Ženska odbojka“, „Ulični basket“ – za učenike oba pola i „Između dve vatre“, što je, kako je istakao, mešovito takmičenje i ujedno najpopularnija igra među decom.
Pojedninačno takmičenje biće u disciplini „Trčanje na 60 metara“, za devojčice i za dečake.
Petković je rekao da je, zajedno sa predstavnikom lokalne samouprave, Goranom Radićem, u Beogradu prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja nove sezone Sportskih igara mladih, te da je nakon toga bio na sastanku organizovanom za koordinatore takmičenja na nivou gradova i opština, na kojem su koordinatorima date detaljne instrukcije za pripremu i realizaciju predstojećih sportskih takmičenja.
Najuspešnije ekipe i učenici na sportskim nadmetanjima u školama učestvovaće na Sportskim igrama mladih u Malom Zvorniku u maju.
Pobednici na lokalnom takmičenju otići će na regionalno takmičenje, sa kojeg se mogu plasirati u završnicu Sportskih igara mladih, koja se tradicionalno održava u Splitu, u Hrvatskoj.
On je istakao da je ova manifestacija veoma značajna za mlade, jer podstiče kod dece vedro raspoloženje, takmičarski duh i sportsko ponašanje, pružajući im mogućnost da pokažu svoj talenat i sposobnosti.
Koordinator Sportskih igara u Malom Zvorniku pozvao je učenike da se prijave za takmičenja u što većem broju i budu deo ove divne manifestacije, čiji je ovogodišnji promoter proslavljeni nemački fudbaler Karl Hajnc Rumenige.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas