MALI ZVORNIK Loznički Rotari klub donirao dronove osnovnim školama

Osnovne škole na području opštine Mali Zvornik dobile su od Rotari kluba iz Loznice dronove i obuku za nastavnike za korišćenje ove savremene opreme.
Donacija je realizovana u okviru Global Granta Rotari Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.
Svih 5 malozvorničkih osnovnih škola dobilo je po jedan dron namenjen prvenstveno za rad sa višim razredima, za unapređenje nastave i saznanja učenika u oblasti novih tehničkih dostignuća.
Predsednik opštine Mali Zvornik, Zoran Jevtić, zahvalio je donatorima na poklonu, rekavši da će oprema sigurno veoma obradovati učenike i da doprineti kvalitetnijoj nastavi.
Prema rečima sekretara Rotari kluba iz Loznice, Tomislava Perića, Mali Zvornik je deo sveobuhvatnije akcije „200 dronova za osnovne škole u Srbiji”, a partneri Distriktu 2483 Srbija i Crna Gora, u ovom projektu, su Rotarijanci iz Džordžije, Nemačke i Švajcarske.
On je naveo da loznički Rotari klub ima tradiciju realizacije humanitarnih akcija u opštini Mali Zvornik, podsetivši da je pre godinu dana u saradnji Rotari klubova iz Loznice i Bijeljine, uz podršku Rotari kluba iz Nemačke u ekološkoj akciji na Zvorničkom jezeru, uz upotrebu broda za čišćenje smeća, za nekoliko dana prikupljeno oko 50 tona različitog otpada.
Perić je najavio da je u planu nabavka broda za sakupljanje plutajućeg otpada na reci Drini, koji predstavlja veliki ekološki problem i narušava izgled reke i okoline.
Sekretar lozničkog Rotari kluba podsetio je da ova organizacija u opštini Mali Zvornik i ostalim lokalnim zajednicama u Podrinju ima tradiciju da pomaže i siromašnima, deci sa posebnim potrebama, narodnim kuhinjama, te da je ranije obezbedila pomoć u građevinskom materijalu porodici Ametović iz Radalja za obnovu porodične kuće.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas