MALI OBJASNIO Kako građani mogu da se prijave za novi paket pomoći od države

Ministar finansija Siniša Mali objasnio je danas detaljno kako građani mogu da se prijave za novi paket pomoći od države.
On je kazao da će u aprilu ponovo biti pokrenut isti sistem kao i prošle godine kada su se građani prijavljivali za pomoć od 100 evra.

“Idemo s novim paketom ekonomskih mera podrške i privredi i građanima… ukupna pomoć građanima je dva puta po 30 evra, ukupno 60 evra i još dodatnih 50 evra za najstarije koji su najugroženija kategorija tokom pandemije”, rekao je Mali za TV Prva.

Rekao da će u maju biti isplaćeno prvih 30 evra, a u novembru drugih, dok penzioneri dodatnih 50 evra mogu da očekuju u septembru.

 “Ukupno penzioneri dobijaju 110 evra, a svi drugi građani koji se prijave 60 evra. Prošle godine je sistem radio bez greške”, kazao je Mali.

Dovoljno je samo jednom da se ljudi prijave, dok penzioneri ne moraju da se prijavljuju uopšte već će automatski dobiti novac.

“Ovo je samo pomoć našim građanima, ono što budžet u ovom trenutku može da izdrži, imamo novca i hoćemo deo da vratimo deo građanima Srbije u ovom trenutku”, kazao je ministar.

Budite informisani, PREUZMITE INFOLO MOBILNU APLIKACIJU.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas