Mačva savladala Napredak iz Kruševca (foto+video)

Brojna šabačka publika strpljivo je čekala i nakon nekoliko odlično odigranih utakmica, nagrada za kvalitetnu igru fudbalera Mačve stigla je na domaćem terenu u susretu sa ekipom Napretka iz Kruševca. Šapčani su u utakmici 26. kola Super lige Srbije ostvarili pobedu rezultatom 1:0 (1:0). Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Bojan Matić u 11. minutu.
Od prvog minuta utakmice Mačva je imala inicijativu, a nakon postignutog pogotka u 11. minutu, Šapčani su zabeležili tri-četiri stopostotne šanse u prvom poluvremenu. Šanse su se nizale i u drugom delu igre. Blizu 1.500 posetilaca koji su na stadion pristizali tokom celog meča I pored teškog terena, imalo je priliku da uživa u izuzetnoj borbi I sjajnim šansama igrača Mačve.

Na konferenciji za novinare, šef stručnog štaba FK “Mačva” Dragan Aničić pohvalio je igrače obe ekipe za prikazanu igru na teškom terenu I izrazio zadovoljstvo što se uložen trud isplatio.

“Čestitam momcima obe ekipe za prikazanu borbenu igru u teškim uslovima, ali teren je isti i za nas i za njih. Ja se sećam nekoliko utakmica koje je Napredak igrao po lošijem terenu nego što je bio danas, recimo protiv Partizana u Kruševcu kada su pobedili, ali kad god pobedite stanje terena vam ne smeta. Što se tiče mojih igrača, zaista moram da im uputim sve čestitke, ne samo za ovo danas, nego za proteklih mesec dana od kako smo se vratili sa Ohrida i priprema. Mi praktično nemamo nijedan normalan trening, treniramo ili po blatu ili po snegu, u vodi do kolena i rekao sam im pre ove utakmice, zbog svega toga što ne prave problem i što su pravi profesionalci, to mora da se vrati. Imali smo prethodne utakmice u kojima dobru igru nismo ispratili i rezultatom, a danas smo pobedili protivnika za kojeg sam iskreno na konferenciji u najavi kola rekao da je najjači od svih sa kojima smo igrali u ovom drugom delu prvenstva. Ja to i dalje mislim, ali kada imate veliko srce i kada znate šta hoćete u igri onda možete da pobedite i jačeg od sebe. Danas ste videli 14 heroja na terenu i još nekoliko na klupi i tribinama. Hvala publici koja nam je dala vetar u ledja, ova pobeda nam sad omogućuje da imamo bar dva opuštena dana i da se potop spremamo za narednu utakmicu“, zadovoljno je rekao Aničić.

Šef struke Kruševljana, Milorad Kosanović izrazio je žaljenje za propuštenim šansama i veliko nezadovoljstvo uslovima u kojima su igrali današnju utakmicu.

Mačva je igrala u sledećem sastavu: Nenad Filipović (g), Filip Pejović (k), Marko Jevtić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Filip Arsenijević (Predrag Jeremić od 90.min), Nikola Milinković, Bojan Matić (Nenad Jovanović od 80.min), Miloš Adamović (Miodrag Gemović od 65.min) i Nenad Gavrić.
Napredak: Nikola Petrović, Nikola Boranijašević, Nemanja Petrović, Miloš Simonović, Miroljub Kostić, Nenad Šljivić, Nikola Eskić, Miloš Vulić (Sekidika Jesse od 61.min), Aleksa Vukanović (Milan Basrak od 82.min), Stefan Nikolić (Anes Rušević od 61.min), Ibrahima Ndiaye.
Ana Acan

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas