Loznički đaci u radnoj akciji: Đaci sa veroučiteljem renoviraju napuštenu zgradu

Učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Loznici, na inicijativu veroučitelja, započeli su obnovu napuštenog objekta u dvorištu škole. Gotovo sav posao, od krečenja do čišćenja, učenici obavljaju sami, a nameravaju da jednu od prostorija preurede kao kabinet za veronauku, izveštava RTS.

Odmah nakon časova u prepodnevnoj smeni, učenici kreću u radnu akciju i uređivanje školskog dvorišta. Iako, kako naglašavaju, nemaju iskustva u ovakvim poslovima, vrlo su raspoloženi za ovu akciju i rad. Većinu ove družine čine devojčice, ali novi članovi ekipe svakodnevno pristižu, pa radna ekipa dobija i pojačanje.

– Nakon naših časova, nas dvadesetak učenika okupimo se i krećemo sa radovima. U toku radova, osim što se družimo i uživamo, radimo nešto korisno za školu i za buduće generacije – kaže Isidora Dukojević.

– Radimo to u korist škole i u isto vreme naučimo dosta raznih stvari koje inače ne bismo, na primer, sada smo naučili da krečimo – kaže Anđela Dukojević.

Đaci se, kao što kažu, jako raduju novom iskustvu i korisnom radu, a jako su ponosni i na krajnji rezultat. Na prednjoj strani zgrade sada se nalaze likovi lozničkih velikana, a na zadnjoj će oslikati murale loze Nemanjića.

-To je za njih nekako bitno, i oni se osećaju, da kažem, i bitno i važno, jer će sutra-prekostura, izaći iz ove škole i imaće to iza sebe. Čovek kao biće želi da ostavi dobar trag u istoriji, a ovo je nešto što će ih uvek podsećati na lepo detinjstvo i lep period proveden u školi – kaže Predrag Mitrović, veroučitelj.

Ova vredna družina, zajedno sa svojim veroučiteljem, ističe kako je ova radna akcija pravi pokazatelj da škola nije samo mesto na kom se uče lekcije iz knjiga, nego i one životne.

foto printskrin RTS

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas