Loznička Kovid ambulanta u novom prostoru sa novim radnim vremenom

Prema poslednjem izveštaju iz Opšte bolnice i Doma Zdravlja Dr Milenko Marin u Loznici , u Kovid, odnosno trijažnoj ambulanti Doma zdravlja, u četvrtak 23. jula, pregledana su 123 pacijenta.
Urađeno je 116 rengenskih snimanja pluća od čega je novootkriveno 19 pneumonija. U ambulananti infektivnog odeljenja pregledano je 58 građana, a dvoje je zadržano na infektivnom odeljenju.
Kada je reč o broju hospitalizovanih pacijenata, trenutno je na infektivnom odeljenju 6, a u KOVID odeljenju lozničke bolnice 33 lica.
U KBC Zvezdara u Beogradu upućeno je 10 pacijenata.
U Loznicu je iz Šapca upućeno 50 NE KOVID pacijenata koji su smešteni na odeljenja naše Opšte bolnice. U Opštoj bolnici u Loznici 10 lekara je zaraženo korona virusom i 25 medicinskih sestara, rekla je za naš portal  Dragana Mitrović, portparol te ustanove, ističući da je „veći deo njih inficiran u privatnim kontaktima, a manji broj na radnom mestu prilikom obavljanja poslova“.
Nema preminulih osoba.
Kovid ambulanta Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ od subote, 25. jula, radiće u novom prostoru, u objektu dosadašnjeg ATD dispanzera (Grudno odeljenje), gde je u toku razvođenje mreže za IZIS, opremanje i dezinfekcija – saopštila je medijima Valentina Petrović, predstavnik za odnose sa javnošću lozničkog Doma zdravlja.
Odlukom Ministarstva zdravlja od danas je ponovo izmenjeno radno vreme Kovid ambulante, te će u novom prostoru raditi svakog dana od 7 do 20 sat.
Trijažni centar u dosadašnjem prostoru radi večeras do 21 sat.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas