Loznica zvanično u Drugoj futsal ligi !

Prva reakcija u futsal klubu Loznica danas kad je stigla lepa vest bila je “Vidoje gradi Arenu – Evropa uskoro stiže u Loznicu”

-Ceo dan smo čekali ovo, konačno stiglo je – kaže sekretar klub Zvonko Sladaković

Fudbalski savez Srbije doneo je konačnu odluku o sastavu liga. Loznica je kao prvoplasirani tim u Trećoj ligi Zapad u momentu prekida proglašena za šampiona u sezoni  2019/2020 i samim tim obezbedila plasman među profesinalce.

Srbija je dobila novog vladara, pošto će prva titula nacionalnog prvaka biti upisana Crvenoj zvezdi iz Beograda, koja je bila prva na tabeli u trenutku proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji. Ovaj klub će predstavljati našu zemlju u UEFA futsal ligi šampiona u sezoni 2020/2021.

Loznica koja u svom dugoročnom planu cilja upravo UEFA futsal ligu šampiona,  svake godine pravi velike korake ka tome.

Kada je reč o Drugoj futsal ligi, u niži rang će se preseliti Sopot, RB iz Valjeva, Smederevo i Radnički 2010 iz Niša, dok će u viši rang ući pobednici četiri takmičenja na nivou regionalnih fudbalskih saveza – Leskovac, Loznica i Palež iz Obrenovca, kao i Leteći Holanđanin iz Vrbasa ili Forum iz Vršca

Pored pomenutih u Drugoj futsal ligi će se nadmetati još sedam ekipa koje su bile članovi i ove sezone – Ivanjica, Zufo iz Bujanovca, Banjica iz Beograda, Bečej, Metalac Kolorado iz Gornjeg Milanovca, Tisa iz Novog Bečeja i SAS iz Zrenjanina kao i ekipa Jastrebca koja je ispala iz Prve lige.

-Lepa vest stigla je iz Beograda, mi nismo ni sumnjali u ishod ali smo čekali zvaničnu potvrdu. Čestitam igračima oni su najzaslužniji za ovaj uspeh. Ubedljivo su bili prvi u momentu prekida ostalo im da rutinski privedu sezonu kraju.  Proslavićemo ovo a potom počinjemo pripreme kluba na svim nivoima za igranje u profesinalnom rangu. Naši dugoročni planovi ostvaruju se brže od očekivanog sve je to zbog dobre hemije koju imamo u gradu, naših gledalaca, igrača i gradske uprave. Posebno bih istakao našeg gradonačelnika koji nas je podržao od samog početka kad smo krenuli u ovu sjajnu priču i nećemo stati jer znamo da možemo do titule šampiona države u skorije vreme – kazao je u jednom dahu Aleksandar Stanković predsednik KMF Loznica Grad.

Jedan od najzaslužnijih za uspeh kluba dr Miodrag Lazarević ima samo jednu sportsku želju:

-Bio sam šampion sa BK Loznica, Srbije i Regionalne lige. Sada imam samo jednu želju a to je da naši futsaleri budu šampioni države !

Fudbalska futsal bajka iz Loznici nastavlja da dominira na sportskoj sceni Srbije a uskoro i Evrope zašto da ne !

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas