Loznica se oprostila od Marija „Po drobrom će ostati zapamćen“

Povodom prerane smrti Marija Božića (1983 – 2023), nekadašnjeg fudbalera Loznice i više domaćih i inostranih klubova, juče je održan komemorativni skup u sali Skupštine grada ispunjenoj porodicom, njegovim nekadašnjim saigračima i prijateljima. Biranim rečima, sa mnogo emocija, govoreno je o Božiću koji je karijeru počeo i završio u FK Loznica.
Predsednik FK Loznica Željko Marković je Božićevom ocu predao uramljeni dres sa brojem sedam koji je njegov sin nosio u Loznici. Milorad Matić, načelnik gradske uprave, nekadašnji Božićev saigrač u mlađim kategorijama, rekao je da su sanjali fudbalske snove, a za razliku od mnogih on je fudbalsku karijeru i živeo.
-Gledaćeš ih Mario sa drugog mesta prepoznaćemo te svi u njima i čuvati od zaborava. Pamtićemo te po dobroti, poštenju i volji za životom – rekao je Branko Lazarević prijatelj porodice Božić.
Kratak film sa fotografijama i snimcima iz Božićeve karijere prikazan je na komemoraciji, a prisutni su fudbaleru dugim aplauzom uputili poslednji pozdrav.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas