Loznica se oprašta od velikog čoveka-čuvenog člana KUD „Karadžić“ -Milence srce grada

U Loznici se, danas, upokojio Milenko Stanimirović Milence(65), jedan od najmomiljenijih Lozničana i Jadrana, koji je, kao igrač i korepetitor, proveo skoro pola veka u ovdašnjem Kulturno umetničkom društvu „Karadžić“, osnovanom davne 1850. godine, jednom od najstarijih, ne samo u Srbiji.

Folkor je bio njegov život.Ostaće zapamćen kao sjajan igrač i ništa manje uspešan kao učitelj mlađih generacija članova folklornog ansabla tog društva kom je dao ogroman doprinos, ali i poseban drag pečat i kao ličnost.Bukvalno su ga obožavali članovi KUD „Karadžić“, od početka karijere, od najmlađih do najstarijih, ali i sugrađani, ne samo ljubitelji folklora.

Milence, od milja i od srce su ga zvali, i zato čitav grad i kraj tuguju za njim.Imao je, kažu, tanan odnos sa ljudima, posebno sa decom koju je uvodio u tajne foklora, posvećeno, nesebično i pedagoški.U folkloru za njega nije bilo tajni.Nije bilo igre koju nije znao i kojom nije mogao da nauči generacije i generacije članova KUD „Karadžić“.Bio je omiljen i širom sveta, gde je gostovao „Karadžić“, pre svega među učesnicima međunarodnog festivala, čiji je domaćin Loznica.

V.Mitrić

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas