LOZNICA Počeo 22 „Svet žena“ Olgica Samoilović otvorila manifestaciju

 

Svet žena, manifestacija kojom još od 2002. godine organizatori Grad Loznica i Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ baštine kulturne vrednosti i afirmišu stvaralaštvo žena iz brojnih oblasti, počela je jučei trajaće do kraja meseca, svečano je otvorena sinoć u Vukovom domu kulture. Čast da otvori manifestaciju imala je je Olgica Samoilović, direktorka i vlasnica kompanije „Hedera vita“, koja poslednjih sedam godina svesrdno podržava „Svet žena“ i daruje prigodnim poklonima učesnice manifestacije.
– Kao žena preduzetnik, i kao Lozničanka, godinama pratim ovu manifestaciju, koja se izdavaja po tome što odaje počast našim sugrađankama i njihovom velikom zalaganju na svim životnim poljima. Nadam se i verujem da je uspeh „Hedera vite“ viđen kroz prizmu rada u našem gradu, u Loznici, što smo mi i želeli da postignemo kroz prodajne i uslužne objekte, i kroz celokupan rad, kako u zemlji, tako i van granica Srbije – kazala je uspešna privrednica.
Kako kaže mr Snežana Neđković Simić, direktorka CK „Vuk Karadžić“, kroz istoriju„ svedočimo o ženama koje su učile da se ne povlače pred velikim, moćnim, izazovnim, neizvesnim, nepredvidivim i veličanstvenim.”

– Tokom dvadeset i dve godine postojanja ove tradicionalne manifestacije, Centar za kulturu „Vuk Karadžić“ neprekidno podstiče i neguje kulturno stvaralaštvo, inovativnost i kontinuirani napredak ženskog stvaralaštva i postignuća – priča mr Nešković Simić. – Na ovaj način se posetićemo se slavnih pretkinja koje su svojim likom i delom obeležile istoriju u svim segmetnima života – od nauke, kulture, umetnosti, književnosti, obrazovanja, zdravstva do hrabrih žena-ratnica i borkinja za slobodu i ravnopravnost.
Kada se osvrnemo unazad, u okviru manifestacije Svet žena, raznim aktivnostima podsetili smo, pre svih, kulturnu javnost na značajne žene iz različitih oblasti. I ove godine program manifestacije svedoči u prilog odvažne i hrabre žene čije stvaralaštvo inspiriše druge da stvaraju, napreduju i svoj položaj utemelje za buduće generacije. Brojni koncerti, predstave, radionice, izložbe i promocije obogatiće program manifestacije „Svet žena“.

Ovogodišnje saborovanje biće u znaku bogatih kulturno, umetničkim i obrazovnih programa.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas