Loznica domaćin dana dečjeg ribolova iz šest država

Velika, tradicionalna manifestacija „Dani dečjeg ribolova“, čiji je utemeljivač i osnovač Dečja ambasada „Međaši“ iz istog sela, kod Bijeljine, biće održana u subotu, u Etno selu „Sunčana reka“, kraj Drine, kod Banje Koviljače, pod pokroviteljstvom grada Loznica, saopštili su Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, i Dušan Tomić, osnivač i generalni sekretar DA „Međaši“.
Na Drinu da se druže i takmiče u ribolovu stići će dečaci i devojčice iz raznih mesta Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, koji stižu, dan ranije, i biće gosti Tršića, oca naše pismenosti i kulture, koga su, pre raspada SFRJ, poštovala i naša „braća po Ustavu“ iz tada drugih republika, današnjih država.

Tomić i Petrović su rekli da su sve pripreme obavljene za ovu „veliku i lepu svetkovinu na Drini i kod nje, koja će da pokaže da ova reka i te kako spaja ljude, a posebno mališane“.
Spremljeni su i kulturno zabavni programi, sporstka takmičenja i druženja kojima će da se priključe i mnogi mališani, iz Republike Srpske i Srbije, koji se neće takmičiti u ribolovu, ali da uživaju u susretima sa vršnjacima sa svih strana.
– Grad Loznica i gradonačelnik Petrović, sa saradnicima, su oni kod kojih se, za ovako plemenite stvari, kuca na otvorena vrata – kaže Tomić.

– Sjajni su i kao ljudi i partneri, dokazani i mnogo puta nagrađivani kao prijatelji dece. Nije ni čudo da je Loznica deceniju i po lider, pored ostalog, i u brizi i pažnji za decu i omladinu. Hvala im veliko.
Domaćin manifestacije, Vidoje Petrović, loznički gradonačelnik, kaže da „dečja svetkovina na Drini i kraj nje, predstvlja još jedan primer Loznice, koja je maksimalno otvorena sredina za sve lepo, korisno i plemenito što, na najlepši način, povezuje ljude, a posebno decu.

Prošle godine „Dani ribolova“ održani su na Buni kod Mostara, gde su pored ostalih bili mladi ribolovci iz Loznice sa kojima je bila Slađana Bodiroga, funkcionerka Gradskog veća, kada se pokazalo da manifestacija „daje gas“ i u punom sjaju stiže u Vukov zavičaj.

V.Mitric

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas