Loznica dobija novu obilaznicu

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, prisustvovao je danas sastanku predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, sa predstavnicima kineske građevinske kompanije Power Construction Corporation of China Limited.
Nakon sastanka predstavnici Vlade Republike Srbije, Javnog preduzeća Putevi Srbije i kineske kompanije potpisali su Okvirni sporazum o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko Loznice.
– Korak po korak, kamen po kamen, krenuli smo da gradimo našu Srbiju i da napredujemo, čini mi se, brže nego što smo i sami očekivali, pre samo nekoliko godina. Ovo je briga o ljudima, kako će da žive ljudi u Užicu, Požegi, Bajinoj Bašti, Gornjem Milanovcu, Loznici. Hvala našim kineskim prijateljima – rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Reč je o obilaznici prema Valjevu koja će prolaziti kroz Runjane, Lipnički Šor, Lipnicu, Bradić, Grnčaru, Donje Nedeljice, Gornje Nedeljice, Slatinu i Korenitu, a kojom će se rešiti izmeštanje tranzitnih tokova iz centra Loznice, kao i povezivanja državnog puta Valjevo – Loznica sa planiranim državnim putem Šabac – Loznica, ali i oživeti čitav kraj kroz putnu infrastrukturu.
Buduća saobraćajnica biće u dužini od 13,6 kilometara, imaće dve vozne trake širine po 3,25 metara, dok će brzina kretanja iznositi 80 kilometara na čas.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas