Desetkovana četa Dragana Mićića nakon spektakularnog trijumfa na Radničkim iz Kragujevca, poklekla je danas u beogradskom predgrađu. Domaći OFK Žarkovo je slavio sa 2-0, mada rezultat ne odražava pravo stanje na terenu viđeno za 90. minuta.
Mićić je bio prinuđen da izmeša karte pošto je predhodnih dana ustavljeno da su Janjušević, Belić i Milinković pozitivni na Covid-19. Popularni Mića odlučio je da problem desnog beka reši sa Bogićevićem na način da u vatru baci bonus-debitanta Mrkelu na poziciji štopera. Pokazalo se da ovo nije bilo baš najsrećnije rešenje. Međutim, odigrali su lozničani odlično prvih 40-tak minuta, a u ovom periodu domaći nisu uputili šut ka golu Ružića. Imali su domaći posed, ali je Loznica pretila iz kontri i polukontri i ozbiljno ugrožavala gol domaćih. Prvo je Goran Matić u 21. minutu odlično prihvatio loptu u šesnaestercu domaćina, prevario prvo centarhalfa Šoševića, a potom i golmana Šćekića, ali lopta završila u stativi. Samo četiri minuta kasnije, kontranapad lozničana preko Komarčevića, zaustavlja Ilić grubim prekršajem na 19m malo iskosa od gola domaćih. Vraštanović je iz izgledne pozicije tukao izuzetno neprecizno. U 38. minutu šansu utakmice propustio je mladi Milan Ilić, koji je u kontri dobio fenomenalnu loptu od Gorana Matića, stuštio se ka golu domaćih i u situaciji 1 na 1 iskosa sa golmanom domaćih Šćekićem uputio asistenciju ka „nikome“ na drugoj stativi. Šteta neprocenjiva, jer mladi Ilić nije odigrao lošu utakmicu, ali je očigledno da mu fali samopouzdanja i malo više sportske drskosti. Oko 40-og minuta lozničani su pali fizički, to je bilo primetno i domaći su u nekoliko polukontri zapretili nakon grešaka lozničana na sredini terena, ne iz izgrađenih akcija.
Nadali smo se da će se četa Dragana Mićića osvežena vratiti na teren u nastavku, gotovo uvereni da je i bod iz ovakve utakmice malo, prema svemu prikazanom u prvih 45 minuta. Međutim, ne bi fudbal bio najpopularnija sporedna stvar na svetu da nije ponekad nepredvidljiv, ali i veoma surov. Sve propušteno u prvom delu, lozničani su skupo platili u nastavku. Prvo je u 57. minutu iz jedne gužve po desnom boku bek domaćih Ilić uputio centaršut, a korpulentni centarfor domaćih Dišić bio neshvatljivo sam u petercu kao duh, pored uspavanog Mrkele, „krajcnuo“ loptu glavom u Ružićevu desnu stativu za vođstvo domaćih iz prvog šuta ka golu Loznice. Krenuli su lozničani nakon gola na sve ili ništa, Komarčević je bio pod budnim okom bar dvojice igrača Žarkova, a u redovima zeleno belih nije bilo drugog kreatora. Jalovo je Loznica napadala, falio je završni pas, da bi iz polukontre u 73. minutu, Žarkovo povećalo na 2-0. Akcija kao iz fudbalskih udžbenika. Kiković je povukao loptu sa sredine terena, uposlio Dišića na šesnaestercu, a Stanojević naivno ostao na leđima mnogo jačeg i korpuletnijeg protivnika, Dišić je u „bloku“ odložio loptu za Kikovića koji u punom naletu rezantnim šutem rešava pitanje pobednika, faktički iz drugog šuta Žarkova u okvir gola Ružića.
Suma sumarum, Loznica je i ovako desetkovana bila bolji takmac na Žarkovu u prvom delu igre, ali nije iskoristila nekoliko kolosalnih šansi, što se zeleno-belima itekako osvetilo u nastavku. Na momente se u nastavku osetio i „nedostatak daha“ kod pojedinaca, a Mićić na klupi nije imao adekvatna rešenja ili ih bar danas mi nismo videli u igri, a iznenađenje je da je mladi Bogdanović ostao na klupi ceo meč, nakon sjajne defanzivne partije protiv Radničkog. Ipak, nema se šta preterano zameriti momcima sa Lagatora, glava mora ostati visoko podignuta, iz poraza se uvek uči, a zbijanje redova je neophodno pred poslednja tri kola, gde bi se trebao obezbediti miran „zimski san“.

Snimak celog meča možete gledati na youtube kanalu Loznica Info
OFK ŽARKOVO – FK LOZNICA 2-0 (0-0)
Strelci : 1-0 Nikola Glišić u 57 min. i 2-0 Danko Kiković u 73. minutu.
OFK ŽARKOVO : 25. Šćekić 7; 4.M.Ilić 7,5; 5. Jovanović 7; 6. Stojanović 6,5 (22. Kiso 7,5); 8. Kiković 8; 9. Dišić 8,5; 15. Ignjatović 7; 19. Manić 6,5 (10.Babić -); Šošević 6,5; 27. Nović 7 (7.Stevanović -); 77. Golubović 7,5;
FK LOZNICA : 1. Ružić 6,5; 2. Ilić 6,5 (21. Martinović -); 3. Spasenović 6,5; 4. Bogićević 6,5; 5. Stanojević 6,5; 7. Dražić 6 ; (.18. Milovanović 6) 8. A. Matić 7; 9. G.Matić 7,5; 11. Komarčević 8; 16. Mrkela 6; 20. Vraštanović 6;

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas