LjUBOVIJA JE I OVE GODINE PREDSTAVILA SVOJU PONUDU NA SAJMU TURIZMA

Kao i prethodnih godina, opština Ljubovija predstavila je svoju ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Pod sloganom “AVANTURA POČINjE OVDE”, 45. Sajam turizma se održava od 22. do 25. februara. Svoj štand Turistička organizacija opštine Ljubovija imala je na zajedničkom prostoru regije Podrinja, zajedno sa turističkim organizacijama Krupnja, Malog Zvornika i Loznice.
U petak je sajam posetio i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović gde je na štandu TOLj razgovarao sa ministrom turizma i omladine Huseinom Memićem. Štand Turističke organizacije opštine Ljubovija posetio je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, narodni poslanik Dragana Arsić, zamenik predsednika opštine Ljubovija Milica Stefanović, predsednik OO SDPS Ljubovija Goran Josipović i direktor Predškolske ustanove „Poletarac“ Maja Ranković.
Predsednik Jovanović kaže da je sajam prilika da Ljubovija na velikoj sceni pokaže sve svoje prirodne lepote i turističke potencijale.
– Za male opštine kao što je naša ovo je divna prilika da odmerimo snage sa našim najpoznatijim i najvećim turističkim destinacijama i da vidimo gde se nalazimo u ovom momentu. Ovde je i prilika da se steknu nova poznanstva, da se neke nove stvari nauče, da se razmene iskustva i mislim da je ovogodišnji sajam pun pogodak za našu sredinu. Lepo smo reprezentovali našu ponudu i tekuća godina biće bogata, što se tiče posete svim našim turističkim lokalitetima – izjavio je Jovanović.
Po strategiji razvoja koja je usvojena prošle godine, dva stuba razvoja opštine Ljubovija jesu poljoprivreda i turizam.
– Zbog ekspanzije turizma, opština Ljubovija će nastaviti sa ulaganjima u ovu privrednu granu, jer je mnogo građana prepoznalo da od turizma može lepo da se živi. Sve više ljudi se okreće turizmu i mislim da postajemo sve ozbiljnija destinacija na turističkoj mapi Srbije – zaključuje predsednik Opštine Ljubovija.
Akcenat koji se svake godine stavlja na sajmu turizma je na prirodnim lepotama Azbukovice i tradicionalnim manifestacijama.
– Naša najveća manifestacija Drinska regata ove godine će se održati 13. jula i biće veoma bogat kulturno-zabavno-sportski događaj. Tu je i naša druga po veličini manifestacija Gastro festival, koja će se održati ove godine 11. maja. Ovde imamo priliku da svu našu ponudu predstavimo turistima.
Istakla bih da je jako veliko interesovanje za naš kraj. U poslednjih nekoliko godina, zaista, naša opština je u turističkoj ekspanziji i sve više i više gostiju boravi kod nas. Takođe, sve više i više imamo smeštajnih kapaciteta i oni su većinom pored reke Drine, u kategorizaciji od 3 do 5 zvezdica, što daje jednu široku ponudu za različite tipove gostiju – izjavila je direktorka TOLj Jelena Tešić.
Štand TOLj posetili su muzičar Branko Trijić i muzičar-glumac Bojan Ivković gde su posetiocima sajma izveli himnu “Drinske regate”. Planirano je da sa njima bude i glumac Nenad Okanović, ali iz opravdanih razloga bio je sprečen.

foto ljubovija info

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas