LJUBOVIJA Edukativna radionica iz oblasti digitalnog nasilja u Osnovnoj školi “Petar Vragolić”

„Zlostavljač je uvek prisutan, on je u mobilnom telefonu, to znači da je u džepu, ispod jastuka, u rancu i ne može se od njega pobeći. U ovim temama je najvažnije znati koliko ne znamo i tek kad shvatimo koliko ne znamo, možemo i da radimo na sebi”, kaže psihološkinja Ana Mirković.

Sajber nasilje je jedna je od ključnih tema o kojima sa decom treba da razgovaramo još u školskom uzrastu, otvoreno, jasno, bez straha. Prepoznavanje opasnosti u online svetu se uči, a tu treba da uskoče roditelji i nastavnici i da pomognu klincima da razviju tu veštinu.

Institut za digitalne komunikacije i kompanija A1 Srbija, ove jeseni organizuju besplatne edukativne radionice za decu, roditelje i nastavnike širom Srbije. Edukativna radionica biće održana u Osnovnoj školi “Petar Vragolić” 9. novembra od 18h u Ljuboviji. Teme radionica su Važnost digitalne komunikacije i Digitalno nasilje.

Radionica je interaktivna, a iskustvo je pokazalo da vrlo brzo prerasta u ozbiljne diskusije u kojima deca prvi put otvore vrata svog malog univerzuma u kom skrivaju svoje digitalne nedaće: pitanja, konstatacije, suočavanje sa problemima, priznanje da su bili žrtve nasilje ili su i dalje, nedoumice roditelja, nekad i nemoć da se suoče sa sistemom, nedoumice nastavnika, problemi u komunikaciji u trouglu učenik-nastavnik-roditelj…samo su delovi emocija i situacija koje se dese na našim radionicama.

“Ideja koncepta „Bezbedni klinci“ je da obodri roditelje i decu da razgovaraju o svim izazovima digitalnog doba. Uloga porodice najvažnija i vrlo je važno da decu ohrabrimo da se obrate za pomoć roditeljima i nastavnicima i da znaju da će tu pomoć i dobiti. A deca nam se obraćaju kad imaju poverenja u nas. Na radionici će biti reči i o empatiji, toleranciji i komunikaciji”, kaže Ana Mirković.

A1 Srbija kao odgovorna telekomunikaciona kompanija ne pruža samo digitalne alate, već doprinosi i obrazovanju korisnika za život u digitalnom dobu. Zato je osmišljena platforma Bezbedni klinci gde se uz pomoć psihologa i eksperata za digitalne komunikacija dele informacije na mnogobrojne teme koje mogu biti od pomoći u digitalnom roditeljstvu. Platforma pruža podršku roditeljima već četiri godine kroz različite formate. Od tekstova, video intervjua, podcasta koji su posvećeni edukativnim pričama, pa sve do radionica za osnovce koje ove godine A1 Srbija prvi put predstavlja.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas