LIČNOST ZA PONOS: Plaketa grada Loznice Petru Gavriloviću

Plaketa grada Loznice povodom Dana grada, ove godine pripala je Petru Gavriloviću, diplomiranom sociologu.
Gavrilović,koje nedavno otišao u zaista zasluženu penziju,čitav radni vek je proveo na poslovima bezbednosti, od rada i Resoru državne bezbednosti do Bezbednosno informativne službe.

– Od početka karijere pokazao je visok nivo znanja, umeća,savesti i odgovornosti za najsloženije oblike državotvornog delanja – stoji u obrazloženju priznanja. – Maksimalno čestit i pošten, pripada generaciji pripadnika BIA koji su za ponos i službi i rodu i državi. Od 2006. godine do penzionisanja bio je na čelu te agencije za Loznicu, Mali Zvornik,Ljuboviju i Krupanj. Njegova radna i životna biografija je čista kao suza.Čitav radni vek proveo je u borbi da se zaštite i ljudi i njihova dobra i država. I nikad nije bio gord, ali zato je bio i otmen i kulturan i drag kao sugrađanin. U njegovo vreme rukovođenja,organizacione deo BIA dobio je najveći oblik od njenog postojanja.
Potiče iz divnih lozničkih familija, a njegov deda Vladimir Filipović je bio, između dva rata, dve decenije predsednik opštine Loznica, u čije je vreme Rudarsko topioničarski basen „Zajača“ ostvarivao fascinantan izvoz, koji kasnije, ne samo da nije dostignut, već su rudarska okna zatvorena.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas