Svečanom akademijom u velikoj sali Biblioteke „Politika“ opština Krupanj obeležila je svoj dan. Prisutne je prvo pozdravio Zoran Zarić, predsednik SO Krupanj a među brojnim gostima bili su Adam Šukalo, savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Željko Marjanović, narodni poslanici Dragana Lukić i Vlada Knežević, predstavnici Vojske Srbije, Stalne konferencije gradova i opština, SUBNOR-a, kao i predstavnici gradova i opština.

Isailović je istakao da je Krupanj zvanično među osamnaest turističkih opština u Srbiji i da ima sve više gostiju.

– Mnogo toga se uradilo. Ova godina je bila u znaku uspešnih projekata koji su realizovani u našoj opštini zahvaljujući upornosti Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i rukovodstvu opštine. Kao učešće za realizaciju tih projekata uložili smo 52 miliona dinara, a novac za projekte dobili smo od različitih nivoa vlasti u našoj zemlji i različitih donatora kako naših tako i iz inostranstva. Realizovali smo projekte koji treba da poboljšaju kvalitet života naših građana. U proteklih osam godina na teritoriji naše opštine urađeno je više od 145 kilometara puteva različite kategorizacije.  – kazao je Isailović.

Na svečanosti su dodeljene nagrade vukovcima u osnovnoj i srednjoj školi, učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na regionalnim i državnim takmičenjima.

Pohvalnice sa zlatnim grbom dodeljene su nastavniku Milanu Jovanoviću,  protojereju-stavroforu Miodragu Vasiljeviću, nastavniku fizike i osnova tehnike Miroslavu Vasiljeviću, Predškolskoj ustanovi „Naša radost“, Dušanu Žugiću, dobrovoljnom davaocu krvi , Tijani Nikolić iz Likodre, đaku generacije Srednje škole u Krupnju, kojoj je uz pohvalnicu dodeljeno i 50.000 dinara, kao i Nikoli Vujiću iz Krupnja, Igoru Jeliću iz Dvorske i Mariji Skorić iz Mojkovića. Posthumno su priznanja dodeljena Nikoli Blaženkoviću, Veselinu Cvetinoviću i Urošu Lačkoviću. Najviše opštinsko priznanje Povelju sa zlatnom plaketom dobila je Lidija Stefanović, šef odseka za zaštitu područja u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Sufinansirano kroz projekat opštine Krupanj.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas