Krivične prijave zbog blokade pruge i napada na policajce u Loznici

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Loznici podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Z. K. (48) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvima i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kao i prekršajnu prijavu zbog prekršaja nepropisnog parkiranja i nepostupanja po naređenju ovlašćenog službenog lica, saopštio je MUP.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podneta i protiv N. P. (52) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni se sumnjiče da su sa oko pedeset pristalica pokreta Ne damo Jadar i jednim vozilom koje je u vlasništvu Z. K. blokirali prugu Loznica – Mali Zvornik, saopštio je MUP.

Na više upozorenja i naređenje policije da oslobode prugu i pomere vozilo, oni su se oglušili, nakon čega ih je policija potisnula sa pruge.

Tom prilikom okupljeni su fizički nasrnuli na policijske službenike.

Osam policijskih službenika zadobilo je povrede u vidu ogrebotina i krvnih podliva.

Takođe, protiv pet osoba će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Policija sa nadležnim tužilaštvom nastavlja rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja.

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas