KIK-BOKS: LEŠNICA DOMAĆIN PRVOG MEMORIJALNOG TURNIRA „JELENA BAŠTOVANOVIĆ“

Lešnica je sinoć bila domaćin prvog Memorijalnog turnira „Jelena Baštovanović“ u organizaciji lešničkog Kik-boksing tima „Petrović“ i Kancelarije za mlade Lešnica.

 

U znak sećanja na tragično preminulu članicu kik boks klubа, Jelenu Baštovanović okupili su se borci kik-boksa i boksa, i u 10 borbi pokazali borbeni i sportski duh, a Lešničani da su ljubitelji ovog sporta i fer pleja. Osim mnogih sportskih imena našeg kraja, veliku čast organizatorima učinio je, svojim dolaskom Tadija Kačar, prvak Balkana, prvak Mediterana, vicešampion sveta, Olimpijski vicešampion i veliko ime srpskog i jugoslovenskog boksa.

 

U prve tri borbe turnira sastali su se pioniri. U prvoj Kovačev Nikola (BK Dinama Pančevo) pobedio je Kufalovski Srđana (BK Novi Sad), u kategoriji do 60kg. Kundaković Petar (BK Dinamo Pančevo) pobedio je Pavlović Đorđa (Vukovi – Loznica) u kategoriji pionira do 41kg, i u poslednjem meču pionira Miljanović Mladen (Vukovi-Loznica) bio je bolji od Perenčević Damjana (BK Dinamo Pančevo). Nakon najmlađih takmičara nastupile su seniorke u kik-boksu, u kategoriji do 64 kg, u sjajnom meču, veliku borbenost su pokazale devojke gde su nijanse odlučivale i za nijansu je Ružica Matović (KBK „Kraljevo Srbos“) bila bolja od Marine Samardžić (KBT „Petrović“ Lešnica).

 

Kadeti do 67kg, Mateja Kuhta (KBK „Niš“ – Niš) i Igor Mijailović (KBT „Petrović“ Lešnica) u tri runde pokazali su da je ovog puta bio bolji Lešničanin Mijailović. Nokautom u prvoj rundi, Sandra Savatić (KBT „Petrović“ – Lešnica) pobedila je Jeremić Marinu (KBK „Kraljevo Srbos“), u meču kadeta u kategoriji do 55 kg. Milomir Petrović (KBT „Petrović“ – Lešnica) bio je bolji od svog protivnika Filipa Andrića (KBK „Kraljevo Srbos“) u kategoriji kadeta do 63,5kg.

 

U osmom meču prvakinja Srbije, članica KBT „Petrović“ Lešnica Jovana Janković, nokautom u petnaestoj sekundi pobedila je kraljevčanku Ivanu Marković (KBK „Kraljevo Srbos“) u kategoriji do 55kg, kadeti. Boks meč večeri, u kategoriji 69kg, seniori, boksovali su Miloš Pahla (Vukovi-Loznica) i Danilo Ratkić (Vitez). U prilično izjednačenom meču za nijansu je bio bolji Danilo Ratkić.

 

I na samom kraju, u kik-boks meču večeri, sastali su se sjajni Marko Perović (KBT „Petrović”) i Dimitrije Đorđević (KBK „Niš“). U odličnom meču u kategoriji do 71kg, seniora, slavio je lešnički kik-bokser Perović.

 

Sudije turnira bili su Žarko Vuković i Milan Dragojlović iz Beograd i Dragan Jovetić iz Budvе.

 

Organizatori turnira Kik-boksing tim „Petrović“, treneri Miloje Petrović i Nikola Petrović, kao i koordinator KZM Lešnica, Marko Pešić, izrazili su nadu i želju da će ovaj turnir prerasti u tradicionalni i pomenuli i one koji su pomogli organizaciju: UFK „Lagator“, GU Grada Loznica, PD „Ćojin“, Kafa „Sale“, Mesara“Petrović“, Agencija za registraciju vozila „PIK“, firma „Hausbau“, Kafeterija „Bonđorno“, Mesara „Gajić“, MP „KOP“ Lešnica, „NEŠKOM“, i zahvalili se brojnim sugrađanima koji su dali podršku ovom turniru svojim prisustvom.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas