Karavan Uhvati film festivala ponovo u Loznici

Fitnes centar Rakić

Filmski karavan Uhvati film biće održan u petak 26.11. sa početkom u 13 časova u Kancelariji za mlade Grada Loznica.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 19. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa; a izdanja ima i u Rijeci, u Banjoj Luci i u Kotoru.

Nakon Festivala koji je ove godine održan od 29.09 do 03.10. u Kulturnom Centru Novog Sada, kroz Filmski karavan, i publika širom Srbije ima priliku da uživa u filmovima vrhunskog kvaliteta.

Dugi niz godina, Festival sarađuje sa Kancelarijom za mlade Grada Loznica, gde s jeseni rado dolazimo i uz projekcije filmova razgovaramo sa prisutnom publikom, najčešće mladima.

Na programu je izbor kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova, različitog žanra. Očekuju nas neobične priče o običnim ljudima i obične priče o neobičnim ljudima. Priče o hrabrosti i slabosti, o tome što jesmo i šta možemo da budemo. O tome da se ne stidimo da iskažemo svoje emocije. O pravu za ravnopravne mogućnosti i snazi da menjamo svet. O tome da jesmo različiti, ali da nas sve spaja ista nit – nit nade, ljubavi, poštovanja i tolerancije – nit Uhvati film festivala.

Ulaz na sve programe Festivala je besplatan.

Ovogodišnje izdanje jedinog reginalnog festivala na temu invalidnosti nosi slogan Festival nas spaja, sa ciljem da ukaže na zajedničke emocije, vrednosti i promene perspektiva koje Uhvati film već skoro dve decenije izaziva kod publike i javnosti.

Uhvati film Festivala podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gradska uprava za kulturu grada Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Erste Banka, Filmski centar Srbije.

Organizator Filmskog karavana, pored Kreativno afirmativne organizacije Parnas (KAO Parnas)  je i Kancelarija za mlade Grada Loznice.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas