JUNACI ZA NEZABORAV: Obeležena 108. godišnjica od bitke na Ceru (video)

Naši cerski junaci mogu da budu spokojni, jer je današnja Srbija, vođena mudrom politikom predsednika Aleksandra Vučića, isto toliko hrabra, jer za nas, kao i za njih pre 108 godina, ljubav prema otadžbini u srcu našeg bića, poručila je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja profesorka dr Darija Kisić koja je predvodila državnu ceremoniju, u okviru spomen-kompleksa „Cerska bitka“ u Tekerišu kod Loznice, na dan Cerske bitke, „koja je bila prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu protiv znatno jače i opremljenijr vojske, protiv sile nad silama“.
– Zato danas, ovde u Tekerišu, poručujemo da će Srbija, vođena mudrom politikom predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, slobodna država, koja jeste i koja će večno biti na strani mira, razumevanja i tolerancije – rekla je ministarka.
– Jer samo u slobodi i miru naša zemlja može da ide napred, da privredno i ekonomski jača, da svojim građanima bude još bolje mesto za život, koji će u svojoj zemlji, na svom ognjištu stvarati i širiti svoje porodice. Jer nema ničeg važnijeg od toga.
Cerska bitka, koja se odigrala tokom avgusta 1914. godine, predstavlja jednu od najznačajnijih i najvećih pobeda srpske vojske u čitavom toku Prvog svetskog rata.
Ostvarivši pobedu u znamenitoj Cerskoj bici, pripadnici srpske vojske predvođeni generalom Stepom Stepanovićem pružili su primer bezmerne hrabrosti i patriotizma Pored ministarke Kisić, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Mačvanskog okruga, Grada Loznice, Grada Šapca, Opštine Krupanj, ambasada, kao i predstavnici brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Organizator državne ceremonije je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.
V.Mitrić

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas