Đurić: Izbori do kraja zime ili početkom proleća

Bojan Ðurić izjavio je večeras u Loznici da LDP smatra da izbori na svim nivoima moraju da budu organizovani do kraja zime.

Pri tom je ukazao da, akcenat treba da bude stavljen na rešavanje najvećih problema, kao što su enormno siromaštvo, ogromna zaduženost države, kao i njena nemogućnost da odgovori na ekonomske, socijalne, obrazovne i kulturne potrebe građana..

Ðurić je bio gost na tribini LDP-a „Dogovor“, a on smatra da je naziv tribine simboličan i da dogovor mora da bude ključna reč u ovom političkom trenutku u Srbiji, kada je, sa stanovišta LDP-a, neophodno da se uđe u jednu vrstu izbornog procesa, jer je zemlja veoma podeljena „brutalnim političkim sukobima“.

Politika se, prema njegovoj oceni, pretvorila u svoj surogat i neprestane medijske obračune, što odbija ljude od svakodnevnih političkih razgovora.

On je dodao da su svi izbori do sada bivali pretvoreni u partijsku borbu oko budućih mesta u lokalnim samoupravama, državnoj upravi i javnim preduzećima.

Komentarišući previranja na lozničkoj političkoj sceni, Ðurić je rekao da je to posledica promena, koje su se desile na republičkom nivou, ocenivši da su politički epilozi zasnovani na netransparentnim odnosima, trgovini ili prekompoziciji vlasti loši i da je u takvom slučaju, bolje ići na izbore i od građana tražiti legitimnu podršku.

Prema njegovim rečima, ukoliko se opšti izbori održe početkom naredne godine, to bi ujedno bila prilika da se i na lokalnom nivou uđe u izborni proces i da se na taj način razreše sve dileme, a LDP bi u takvim okolnostima imala neuporedivo bolji rezultat.

Menadžer Gradskog odbora LDP-a u Loznici Zoran Jović je rekao da zbog veoma čudnog načina prebrojavanja glasova na poslednjim lokalnim izborima, ta partija nije ušla u gradski parlament, naglasivši da, uprkos tome, lokalni odbor te stranke veoma aktivno prati sva politička zbivanja na lokalnom nivou.

On je ocenio da gradska vlast u proteklih godinu i po dana ništa konkretno nije uradila, dodavši da su sva predizborna obećanja o novim radnim mestima praktično pogažena, jer sada u Loznici, prema njegovim rečima, ima samo 2.000 zaposlenih.

Jović smatra da je predizborno obećanje, da se neće vršiti partijsko zapošljavanje bilo samo farsa i da ljudi i dalje posao dobijaju po stranačkoj liniji.

Prema njegovim rečima, nije dobro da bude novog prekomponovanja vlasti i da pojedini odbornici, koji su započeli svoju političku karijeru u jednom klubu, na kraju završe u nekom drugom, jer to nije pošteno i potrebno je ponovo izaći pred birače sa konkretnim programima.

OBJAVIO AKTER

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas