Ivan Tasovac zatvorio Kustendorf

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac zatvorio je Kustendorf, filmski festival koji se odražava po sedmi put na Mokroj Gori.

Tasovac je bio dobro raspoložen, pa je svojim govorom, publiku na zatvaranju festivala nasmejao do suza: “Došavši na festival Kustendorf, rešio sam da promenim stare običaje i nepisana pravila da ljudi iz vlasti svečano, pompezno i samozadovoljno otvaraju festivale. Mislim da pravoj prirodi vlasti ipak više odgovara da festivale zatvara, tako da, dosta je bilo, smatrajte se zatvorenim”.

U sličnom, duhovitom stilu je i Berenis Bežo, predsednica žirija ispričala svoje utiske sa festivala. “Posle čitavih nedelju dana gledanja filmova, slušanja muzike, jedenja odlične hrane u neograničenim količinama i pijenja piva i vina u još većim, žiri sada treba da vam saopšti svoju odluku “,  ispričala je najbolja glumica poslednjeg Kanskog festivala i proglasila pobednike.

„Zlatno jaje“ dobili su koautori Andrej Kolencik i Peter Begani, „Srebrno jaje“ osvojila je Julia Kolberger, a bronzano Luka Popadić.

Izvor: Blic

Foto: Kurir-info.rs

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas