Investitor iz Egipta u Malom Zvorniku pokreće proizvodnju furnira

Kompanija „Egypt plywood“ iz Egipta koja se sprema da u Malom Zvorniku otvori fabriku za proizvodnju furnira dobila je za ove potrebe od opštine, pod povoljnim uslovima, prostor na korišćenje u industrijskoj zoni, a zauzvrat se obavezala da u pogonu u naredne dve godine zaposli 100 radnika.

Dolazak novog investitora plod je zajedničke borbe lokalne samouprave i Vlade Republike Srbije na smanjenju nezaposlenosti u ovoj lokalnoj zajednici.
Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Boban Birmančević, koji je danas u Malom Zvorniku prisustvovao potpisivanju ugovora između opštine i investitora o davanju u zakup prostora za potrebe rada buduće fabrike, rekao je da je ovo možda mali korak za Srbiju ali veliki za opštinu Mali Zvornik i da će fabrika biti odlična prilika za nezaposlene sa područja malozvorničke opštine i iz susednih mesta da pronađu zaposlenje.
On je rekao da je Mali Zvornik primer na kojem se jasno vidi koliko je predsednik Aleksandar Vučić uradio u proteklih 10 godina, napravivši Srbiju najboljom destinacijom za investitore.
Prema njegovim rečima, ne tako davno, mnogi investitori nisu znali ne samo to gde je Mali Zvornik, Ljubovija ili Krupanj, već ni gde su Novi Sad, Beograd i Niš, a sada svi u Evropi i svetu vrlo dobro znaju sva mesta u Srbiji, koja je u ovom trenutku zemlja investicija i novih radnih mesta.
Birmančević je pohvalio opštinu Mali Zvornik i lokalno rukovodstvo, istakavši da je u kratkom roku, posvećenim radom, uz podršku države, uspelo da vrati ovu lokalnu zajednicu na put uspeha i lepe budućnosti.
Potpisivanju ugovora između opštine Mali Zvornik i investitora o davanju u zakup prostora za rad fabrike furnira, koje su pred novinarima u sali Skupštine opštine obavili predsednik opštine, Zoran Jevtić i čelnik kompanije „Egypt plywood“, Mohamed Elsaid Ahmed Aboulabhan, prisustvovao je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga, Željko Marjanović, koji je građanima i rukovodstvu opštine Mali Zvornik čestitao na dolasku novog investitora, istakavši da ga ovakvi događaji veoma raduju i da očekuje da će otvaranje nove fabrike doprineti razvoju privrede u opštini i smanjenju nezaposlenosti.
Na ovaj način opština Mali Zvornik preduzeću „Venera Gold“ doo, koje je u Srbiji registrovano kao pravni zastupnik pomenute kompanije iz Egipta, dala je u zakup na 25 godina oko 2200 m2 poslovnog prostora, 1611 m2 asfaltiranog parking prostora i 1044 m2 ostalog prostora, kao i deo trafostanice snage 500 kW, uz obavezu plaćanja mesečne rente, zaposlenja 100 radnika u naredne 2 godine i proširenja kapaciteta.
Predsednik opštine zahvalio je investitoru što je odlučio da fabriku za proizvodnju furnira otvori u Malom Zvorniku, koji, kako je istakao, ima odlične potencijale i uslove za razvoj drvne industrije i poželeo kompaniji mnogo uspeha u radu.
On je naveo da je dovođenje novog investitora rezultat posvećenog rada opštinskog rukovodstva na planu stvaranja uslova za veće zapošljavanje, u čemu, kako je rekao, ima apsolutnu pomoć i podršku Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, te da će lokalna samouprava nastaviti da se bori za dalji razvoj privrede na ovom području, težeći da nezaposlenost svede na minimum.
Jevtić je rekao da je sa investitorom dogovoreno da fabrika u startu zaposli 35 radnika u prvoj smeni i da u što skorijem roku uvede drugu smenu i angažuje još 35 radnika, a preostalih 30 zaposli do isteka ugovorenog roka od 2 godine.
Predstavnik investitora, Mohamed Elsaid Ahmed Aboulabhan, uz zahvalnost opštini Mali Zvornik i Vladi Republike Srbije na dosadašnjoj saradnji, rekao je da se nada uspešnom poslovanju u Malom Zvorniku i da će preduzeće uspeti u dogledno vreme da proširi posao, odnosno pokrene proizvodnju šperploče.
Prilikom potpisivanja ugovora o pokretanju fabrike za proizvodnju furnira, kojem su pored pomenutih prisustvovali i predstavnici ekspoziture Nacionalne službe za zapošljavanje u Malom Zvorniku, kao i članovi opštinskog rukovodstva, istaknuto je da je fabrika furnira 3. po redu fabrika u opštini Mali Zvornik otvorena u poslednjih nekoliko godina, što je podatak koji, uz sve ostale pokazatelje i rezultate rada lokalne samouprave, jasno govori o naporima koje opština ulaže nastojeći da, uz podršku Republike Srbije, oživi privredu na ovom području i stvori uslove za veće zapošljavanje.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas