Intervju: Marija Andrić najbolja sportistkinja Loznice

Marija Andrić je rukometašica Loznice grada i najbolja sportistkinja Loznice u 2013. godini. Rukometom je počela da se bavi još u petom razredu osnovne škole, a samo nekoliko godina nakon toga uspela je da obuče dres Crvene Zvezde.

Iako profesionalno bavljenje sportom zahteva mnoga odricanja, Marija kaže da ako imate dobru volju i organizaciju možete da postignete sve.

„Da biste ostvarili dobre rezultate u rukometu morate naporno da radite. Pripremni deo je onaj koji traži najviše odricanja, ali ne mogu da kažem da mi to pada teško, jer ja pre svega volim ono što radim. Međutim, dobra organizacija je presudna, pa tako stižem da se družim sa prijateljima na kafi i da provodim vreme sa porodicom, koja je moja najveća podrška. Uživam i u dobrim knjigama i filmovima“, rekla je Andrićeva.

Nagradu za najbolju sportistkinju grada dobila je prošle godine, a rukometni klub za koji igra, Loznica grad takođe je dobio priznanje za najbolji sportski kolektiv. Na pitanje kome bi ona dala titulu najboljeg sportiste/kinje, kaže da je Loznica puna odličnih igrača, i da ne bi mogla nikog da izdvoji.

„Nagrada Grada mi puno znači i daje mi još veći motiv da dobro treniram i još bolje igram. Ne znam kome bih ja dodelila to priznanje, jer je toliko sjajnih sportista. Loznica je ipak grad sporta i konkurencija je ovde velika“, ističe Marija.

Kada bi birala idealnu ekipu u kojoj bi igrala u njoj bi se našle naše reprezentativke i par iskusnih igačica iz Nemačke i Danske lige. Najteža utakmica bila joj je ona u kojoj zbog povrede nije mogla da pomogne drugaricama na terenu. Porazi joj teško padaju ali istovremeno daju i podsticaj da bude još bolja.

“U sportu su sastavni deo i pobede i porazi. Naravno da ne volim kad gubim, ali kada se desi, imam običaj da se “iskuliram” kako bi mi mladi danas rekli. Tada razmišljam o greškama i dam sebi zadatak da sledeća utakmica mora biti bolja i da mora da se pobedi”, dodaje Andrićeva.

Marija kaže da s obzirom da je igrala u nekoliko različitih ekipa da je za svaku veže po neka najdraža pobeda. Ali da najviše voli one utakmice u kojima njenu ekipu protivnik lako shvati i misli da će lagano da dobije, a onda se nakon šezdeset minuta borbene igre ipak desi preokret u korist njenog tima.

Neostvarena želja joj je da zaigra u ekipi rukometne reprezentacije Srbije, a plan joj je da na leto postigne dogovor za inostrani angažman. Svoj najveći uspeh u rukometu bi trebala tek da postigne, a nada se najboljem plasmanu ekipe Loznice grada u novoj sezoni.

“Ocekujem da u novoj sezoni osvojimo jedno od prva dva mesta koje vodi u baraž za Super ligu. Mislim da to moja ekipa to zaslužuje”, kaže Marija.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas