Intenzivirani radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji (video)

Planska, odgovorna i domaćinska obnova na svakom mestu.
Putevi, ulice, trotoari i sve druge javne površine su i ovog proleća dobili prioritet u aktivnostima Javnog preduzeća „Loznica razvoj“. Najpre je asfaltirana Kajmakčalanska ulica u užem centru grada, zatim ulice Braće Nedić, Filipa Višnjića, Husinskih rudara, Dušanova… Kao što država vodi ravnomernu razvojnu politiku, da se sva ulaganja ne svode samo na beogradsko područje, već i na lokalne samouprave gde se planski, odgovorno i domaćinski prilazi investiranju tako se i grad Loznica na čelu sa gradonačelnikom permanentno zalažu da asfaltni zastor dobiju kako građani iz urbanih tako i seoskih područja, kaže pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.
Upravo takva opredeljenja su vidljiva u mesnim zajednicama Bradić, Brnjac, Veliko Selo a ovih dana i u Dragincu, Velikom Selu, Ribarici, Krivajici, Cikotama, Sioulji, Trbosilju… Paralelno se, prema rečima Đokića, u cilju veće bezbednosti građana Javno preduzeće „Loznica razvoj“ angažuje na uređenju i rekonstrukciji pešačkih površina i staza na kojim je najveće prisustvo pešaka kao pored Cvijićeve škole, u Njegoševoj ulici, Vojvode Mišića, pored Gimnazije ka Cvijićevoj, zatim u Ulici Žikice Jovanovića, šetalištem pored reke Štire duž Jakšićeve ulice, pored zelene pijace u Penezićevoj i sada u Dositejevom bulevaru. Staza se gradi obostrano, na 450 metara gde su pravci kretanja pešaka usmereni ka Autobuskoj stanici, trgovinskim centrima, Bolnici i Domu zdravlja.
Prema urbanističkim standardima u protekla tri meseca Loznica razvoj je izgradila i šest otvorenih Teretana sa novim asfaltnim podlogama i vežbovnim spravama. Rekonstruisani su i drugi tereni za sportove, omogućen bolji dinamički protok vozila na četiri pružna prelaza grada Loznice. Pomoćnik gradonačelnika je podsetio da su rekonstruisani parkinzi kod Bolnice, Gimnazije, a nešto ranije i kod Hitne službe Doma zdravlja. Brižljiv odnos na planu bezbednosti građana i njihove imovine je u fokusu aktivnosti, rečeno je.
Direktor „Loznice razvoj“ Nikola Dragićević je istakao da je asfaltirano 19 puteva i ulica u 12 mesnih zajednica na pet i po kilometara, i da sutra počinju radovi u najvećoj mesnoj zajednici Klupci. Sve investicije su planske i rezultat aktivnog dogovora o prioritetima koji su izneti u savetima mesnih zajednica, zaključio je Dragićević.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas