Informacija za medije sa zasedanja Privremenog organa grada Loznice od 29. 11. 2023. godine

Na četvrtom zasedanju Privremenog organa grada Loznice koji je održan danas razmotreno je više programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova kroz podršku koju imaju od Grada Loznice kao svog osnivača.

Data je saglasnost na programe budžetske podrške javnim preduzećima „Vodovod i kanalizacija“, „Naš dom“ i „Toplana“ a kod ustanova, Biblioteci Vukovog zavičaja, predškolskoj „Bambi“, Centru za kulturu Vuk Karadžić“, Centru za socijalni rad, „Lagatoru“ i gradskoj organizaciji Crvenog krsta. Saglasnost o raspodeli dobiti za 2022. godinu stigla je za preduzeća iz javnog sektora „Vodovod i kanalizacija“, „Parking servis“, „ Loznica Razvoj“ kao i na predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena za porez na nepokretnu imovinu građana u idućoj godini.

Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“, kako je saopšteno, uspešno realizuje projekat snab devanja tehničkom vodom Gornje i Donje Badanje, Pomijače, Gornje i Donje Sipulje. Završene su tri bunarske arterije i otkupljeno zemljište od 20 ari kojim će upravljati loznički vodovod. Postavljene su crpne pumpe i hidranti koji ispumpavaju 2,6 litara tehničke vode u sekundi što će tokom leta biti korisno za stočare i ratare iz ovog kraja .

Privremeni organ Grada Loznice je jednoglasnim izjašnjavanjem prihvatio javni ugovor o gradsko_prigradskom prevozu putnika na linijskim paketima „A“ i „B“, kojim je, kako je ocenjeno u Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj, nastavljena dobra praksa iz ranijeg perioda.

Na opšte zadovoljstvo građana, treću godinu zaredom, realizuje se gradska inicijativa o sufinansiranju projekata održavanja i unapređivanja svojstava stambenih zgrada – zamene postojećih fasada i termoizolacija, zatim opreme i instalacija u zgradama i krovova.

Na zasedanju Privremenog organa grada prihvaćen je predlog Odluke o raspisivanju javnog poziva za dodelu bespovratnih novčanih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu, izgradnju i rekonstrukciju kuća sa okućnicom na seoskom području za 2023. godinu kao i zaključak o uvećanoj jednokratnoj novčanoj pomoći preko Centra za socijalni rad i izmene finansijskih planova mesnih zajednica.

 

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas