IN MEMORIAM: Dobrinka Biba Mirković

U Banji Koviljači je juče iznenada preminula Dobrinka Biba Mirković (55), profesorka engleskog jezika po obrazovanju, koja je najveći deo života posvetila privatnom preduzetništvu, organizovanjem najvećih događaja iz oblasti kulture i duhovnosti u svom zavičaju, čiji je bila i pokrovitelj, sa suprugom Zoranom i svojom porodicom.

Uz supruga Zorana, najzaslužnije je za sjajnu promociju lepota Vukovog kraja, Jadra, Podrinja, Rađevine i Azbukovice, a posebno reke Drine. Na Drini je uspostavljen, godinama i Etno selu „Sunčana reka“, kulturni život kojim se ne bi postidela nijedna metropola, i to leti i zimi pod „dirigenstkom palicom“ ove divne, uspešne i vredne Lozničanke, Jadranke i Srpkinje.

Sa suprugom Zoranom, svojim sinom i kćerkom, sa prijateljima, darovala je crkvu kraj same Drine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, koju je osveštao episkop Lavrentije, a odmah joj se divio, nedugo posle osvećenja, prilikom posete, patrijarh srpski Irinej.Bila je poznata po bogatom humanitarnom radu, posebno kad je reč o najmlađim.Ostaće zapamćena kao ličnost, koja se retko susreće, posebno u malim sredina, jer je, uz sve dragocenosti koje je nosila kao žena, imala enrgiju div junaka kako je i hodila kroz život.

Dobrinka Biba Mirković biće sahranjena  danas (nedelja) u mesnom groblju u selu Kozjaku između Jadra i čuvenog Iverka. Opelo je u 14 časova na lozničkom groblju.

Foto i izvor Vladimir Mitrić novosti.rs

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas