Humanitarna pomoć ležala mesec dana na carini

1

Loznički Dom zdravlja „Dr Milenko Marin“, posle mesec dana ležanja u carinskim depoima, dobio je humanitarnu pomoć, koju je poslala Grupa za podršku sela Bare, iz švajcarskog grada Balerna.

– Naši zemljaci su se potrudili da sakupe i pošalju pomoć iz Švajcarske vrednu više od 15.000 evra, ali je zbog carine i krute procedure tek sada stigla do nas. Čovek, koji je besplatno dovezao sve to, trebalo je čak da ostane ovde sve dok medicinsku opremu ne ocarine. Jedva smo uspeli da izdejstvujemo da se roba istovari ovde i on vrati nazad. Mesec dana smo čekali da se završi sva papirologija.

– Ovo svakako nije dobra poruka onima, koji žele da nam pomognu. Dobili smo više bolničkih i jedan hidraulični krevet, komode, dušeke i invalidska kolica kao i oko 300 uniformi, a sve to su za transport pripremili Mića i Slavica Vukić iz Švajcarske. Milena i Milenko Sladić poslali su ubruse i druge stvari, kao i 6.000 franaka, koje smo ostavili na devizni račun ustanove. Dobili smo i 200 uniformi od Rada Stančića. Hvala našim ljudima koji nisu zaboravili svoje zemljake, ova pomoć nam je svakako dobrodošla i mnogo nam znači – rekao je dr Zoran Nikolić

Dom zdravlja je, takođe, početkom meseca od Lozničanke Slavice i njenog supruga Renea Hofštetera dobio i: 60 „šancovih“ okovratnika za imobilizaciju, dva ranca i torbu sa kompletnom opremom, tri ambu-balona, 12 zimskih jakni, prsluka i pantalona za rad u otežanim terenskim uslovima, tako da je u poslednjih mesec dana značajno snabdevena vrednom opremom.

1 thought on “Humanitarna pomoć ležala mesec dana na carini

Оставите одговор

Kamera prelaz Šepak

Kamera na granici ŠEPAK live

    KLIKOM OVDE POGLEDAJTE KAMERU UŽIVO NA PRELAZU ŠEPAK    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas