Huavej nastavlja da radi sa Guglom

Odluka Googlea da suspenduje licencu Huaweiju uznemirila je sve koji poseduju neki uređaj ove kompanije, a brojne “teorije” o budućnosti njihovih telefona ili tableta dodatno su situaciju učinile napetom.

Manje od mesec dana prošlo je od kada je američka vlada uvela zabranu američkim kompanijama da sarađuju sa Huavejem, da bi je Donald Tramp upravo ukinuo. Potpuni zakret u njegovom odnosu prema IT gigantu desio se nakon sastanka sa kineskim predsednikom tokom samita G20.

Iako je za sada nepoznato da li se ukidanje zabrane odnosi i na opremu za 5G mreže koje obezbeđuje Huavej, izvesno je da pre svega Gugl, može da nastavi da radi sa kineskom kompanijom kao i da će njihovi novi modeli nesmetano moći da rade na Android platformi.

Iako Tramp nije konkretno spomenuo ni Gugl, ali ni Intel ili Qualcomm, sasvim je jasnona šta je mislio.

– Ono što radimo u Silikonskoj dolini je neverovatno i sa time niko ne može da se poredi, i ja sam pristao da im dozvolim da nastave da im prodaju te komponente (Huaveju).

Iako se odluka o zabrani odrazila na poslovanje Huaveja, pre svega u padu prodaje, kineska kompanija je odmah krenula u pravljenje svog sopstvenog operativnog sistema pa sada ostaje da se vidi da li će odlučiti da se skroz vrate na Android ili da nastave sa pripremom svoje verzije platforme.

Ono što ostaje na snazi jeste zabrana da Huavej prodaje telefone u Americi, ali i to je sada podložno promeni jer je Tramp rekao da je to pitanje koje će Amerika i Kina ostaviti za kraj svojih pregovora.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Beatris Bušar, sestra kanadske teniserke Eženi.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Happy Monday from me and @gooseberryintimates ??? #meandmygooseberry

Објава коју дели Beatrice Bouchard (@beatricebouchard) дана

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas