“Hleb života“ i “Agroinvest“ posreduju u obnovi opštine Mali Zvornik

DSCN8692

Predstavnici humanitarnog udruženja „Hleb Života“, koordinatori Slavica i Dragan Stanković održali su jednosatno predavanje zainteresovanim sugrađanima u Sali Skupštine opštine Mali Zvornik, sa ciljem da ih obuče za uključenje u projekat „Obnova domaćinstava i biznisa od posledica poplava u Srbiji – Rehab. Učesnici ovoga skupa su doputovali iz naseljenih mesta opštine Mali Zvornik koja su pretrpela sve posledice elemantarne katastofe, tokom bujičnih poplava i aktivacije brojnih klizišta u maju 2014.

Misija Hrišćanskog humanitarnog udruženja „Hleb života“ je da sprovodi i podrži programe brige o ugroženim članovima društva kroz njihovo osnaživanje i osposobljavanje kako bi doprineli razvoju pravednijeg društva. Odgovornost „Hleba života“ u ovom projektu je obilazak poplavljenih područja, rad sa relevantnim lokalnim vlastima kako bi se odredili prioriteti za izbor korisnika kojima će pomoć biti dodeljena. Akteri imaju priliku da meštanima seoskih naselja prenesu svoje iskustvo, a za one koji su bili odsutni, udruženje „Hleb Života“ organizovaće posetu do opustošenih mesnih zajednica i ponoviti instrukcije za uključenje u akciju, precizirajući kako da verodostojno popune sve obrasce za kratkoročnu finansijsku pomoć.

Nakon perioda priprema u junu 2014. za pomoć žrtvama poplava u Srbiji u maju 2014. počelo je sprovođenje projekta „Obnova domaćinstava i biznisa od posledica poplava u Srbiji – REHAB. Projekat realizuje međunarodna organizacija Mercy Corps u saradnji sa Hrišćanskim humanitarnim udruženjem „Hleb Života“ i Agroinvest bankom a koji finansira USAID/OFDA i ECHO. Vrednost projekta je viša od dva miliona evra.

Realizacija projekta je planirana za period jul – decembar 2014.

Obnova domaćinstava i biznisa od poplava u Srbiji – REHAB – je kratkoročni program koji za cilj ima pružanje neophodne hitne pomoći domaćinstvima i preduzetnicima i pokretanje procesa njihove obnove od šteta nastalih kao posledica katastrofalnih poplava i klizišta u maju 2014. godine na teritoriji zapadne i centralne Srbije.

Projekat se realizuje u sledećim opštinama: Obrenovac, Ub, Koceljeva, Šabac, Krupanj, Loznica, Mali Zvornik, Ljubovija, Trstenik, Čačak, Gornji Milanovac, Varvarin, Jagodina, Ljig.

Glavni ciljevi i komponente programa na teritoriji naše opštine su:

1. Donacije najugroženijim porodicama za manje popravke ili nabavku najneophodnijih elemanata pokućstva;

2. Donacije za proveru kvaliteta vode, čišćenje bunara i popravku higijensko-sanitarnih i uslova vodosnabdevanja; (u opštini Mali Zvornik, isključivo u saradnji sa stručnim službama Opštinske uprave i JKP “Drina“.)

Detaljnije informacije pročitajte na stranici humanitarnog udruženja „Hleb Života“.

http://breadoflife.org.rs/vest.php?vestid=190

http://www.agroinvest.rs/agroinvest/index.php/sr

Izvor: Mali Zvornik Internet novosti / Loznica Info

 DSCN8693

DSCN8694

DSCN8695

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas